autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cafenea

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 200 g zahar, 150 g nuca macinata, 6 linguri faina, 1 plic amoniac, arome dupa placere, Crema:, 200 g zahar, 300 g unt, un gabenus, 3 lnguri pline de ness, 300 g alune prajite, faramitate, Glazura:, 3 linguri cacao, 3 linguri lapte cald, 50 g margarina, 50 g zahar, 1 linguraura ulei, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Mixezi galbenusel cu zaharul,adaugi nuca, faina,amonicul, aromele si albusurile batute spuma. Asezi compozitia in tava dreptunghiulara cu peretii inalti. Tava unsa cu margarina, tapetata cu faina.Dai la copt in cuptorul incins. Incerci foaia cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Crema:
Mixezi zaharul cu untul,galbenusul si nessul pana obtii o crema omogena.Adaugi alunele. Intinzi crema peste blatul racit.
Glazura:
Amesteci ingredientele, dai la baie de abur, pana nu se mai simte zaharul.Torni glazura peste crema. Dupa ce se raceste glazura,dai prajtura la rece, apoi o portionezi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafenea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits fours speciale

Petits fours speciale

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind

8 voturi    3 comentarii
8h
Dulciuri diverse
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Minunata, cafeneaua!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Cred ca e,f buna;cautam o prajitura,ceva dulce,cred ca m-am oprit la asta.Am toate ingredientele. Mi-a placut numele;pacat ca n-ai pus niste poze................sa salivam putin.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Buna cafenea ai facut, dupa ingrediente.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Gustoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cely sunt sigura ca tortul acesta este delicios !!! Pacat ca nu ai pus si cateva poze sa-l....savuram !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Silvia, amoniacul alimentar se stinge intotdeauna cu putin lapte fierbinte (1 sau 2 linguri), stiu asta de la o bucatareasa batrana, f priceputa la prajituri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Eu nu sting praful de copt DR Qtker.Pe cel romanesc il sting. Se pote folosi orice praf pentru crescut, pe care il folosit in casa

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Buna reteta, chiar buna, eu folosesc praf de copt!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super reteta,cred ca este un deliciu,dupa prezentarea ta.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      In mod sigur este bun si cred ca arata tare bine...Dupa parerea mea cred ca poate fi inlocuit amoniacul cu succes...Cred ca merge atat bicarbonatul cat si praful de copt ambele stinse in otet de mere sau zeama de lamaie...,dar sa vedem ce parere are Cely...

    • Fara foto

      Cely , 04 septembrie 2009

      Da, fara probleme. Eu am dat reteta asa cum am primi-o.Dar folosesc praf de copt de cele mai multe ori. Cred ca bicarbonatul o inchide la culoare, dar nu e asa o problema.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Suna tare bine,doar ca eu nu ma prea impac cu amoniacul.Crezi ca poate fi inlocuit cu bicarbonat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 plic amoniac
  • arome dupa placere
  • Crema:
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • un gabenus
  • 3 lnguri pline de ness
  • 300 g alune prajite
  • faramitate
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte cald
  • 50 g margarina
  • 50 g zahar
  • 1 linguraura ulei
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Minunata, cafeneaua!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de caise