autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Caise caramelizate cu migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 800 g caise, , 50 g unt, , 80 g zahar pudra, , zeama de la o jumatate de lamaie, , 2 linguri migdale taiate felii, , 2 linguri fistic (curatat de coaja).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalati caisele, stergeti-le cu un servet si scoateti-le samburii. Puneti sa se incinga untul intr-o tigaie mare si adanca (sau in doua mai mici), prajiti caisele, pudrati-le cu zahar si stropiti-le cu zeama de lamaie. Lasati-le sa fiarba la foc potrivit aproximativ 10 minute, dupa care dati focul mai tare si caramelizati-le.
Separat, prajiti migdalele (fara grasime), rasturnati-le peste caise, adaugati fisticul si serviti-le fierbinti sau caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise caramelizate cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec simplu

Chec simplu

Într-un castron se pun ouăle întregi. Se bat cu telul sau cu mixerul, se adaugă zahărul, se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Buseuri cu nuca

Buseuri cu nuca

Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 800 g caise
  • 50 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri migdale taiate felii
  • 2 linguri fistic (curatat de coaja).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Baclava