autor:

nicerose

» » Dulciuri diverse

Cake rusk

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
3 oua, 100 g unt, 8 linguri zahar pudra, 8 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un pic de culoare galbena, 1 lingura suc de lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina cu praful de copt de 3 ori.

Se bate untul cu zaharul cu mixerul,se adauga 1 ou,1 lingura faina,se bate pentru 1 minut,apoi iar se adauga un ou,1 lingura cu faina,se bate bine,se adauga ultimul ou+1 lingura cu faina ,se bate bine.

Se adauga restul de faina,se amesteca bine.

Se adauga sucul de lamaie si culoarea,se amesteca bine.

Se pregateste tava in care vom coace prajitura,eu folosesc tavi de chec tapetate cu hartie de copt/

Se coace pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.

Cand este rece se taie in felii.

Se ia o tava mare de aragaz, se pune hartie de copt ,se pun feliile de chec rezultate si se mai baga la cuptor pentru inca 20-25 de minute.Focul ar trebui sa fie mediu ca sa nu se arda prajiturelele.

Pe la jumatatea timpului e bine sa se intoarca feliile pentru a se usca uniform.

Aceste prajiturele se pot consuma cu cafea sau ceai cu lapte.Sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake rusk" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Ies ca un fel de biscuiti. Asa vad eu. Oricum interesanta ideea.

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    chiar ca..:)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un pic de culoare galbena
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ies ca un fel de biscuiti. Asa vad eu. Oricum interesanta ideea.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gem caise