autor:

nicerose

» » Dulciuri diverse

Cake rusk

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
3 oua, 100 g unt, 8 linguri zahar pudra, 8 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un pic de culoare galbena, 1 lingura suc de lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina cu praful de copt de 3 ori.

Se bate untul cu zaharul cu mixerul,se adauga 1 ou,1 lingura faina,se bate pentru 1 minut,apoi iar se adauga un ou,1 lingura cu faina,se bate bine,se adauga ultimul ou+1 lingura cu faina ,se bate bine.

Se adauga restul de faina,se amesteca bine.

Se adauga sucul de lamaie si culoarea,se amesteca bine.

Se pregateste tava in care vom coace prajitura,eu folosesc tavi de chec tapetate cu hartie de copt/

Se coace pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.

Cand este rece se taie in felii.

Se ia o tava mare de aragaz, se pune hartie de copt ,se pun feliile de chec rezultate si se mai baga la cuptor pentru inca 20-25 de minute.Focul ar trebui sa fie mediu ca sa nu se arda prajiturelele.

Pe la jumatatea timpului e bine sa se intoarca feliile pentru a se usca uniform.

Aceste prajiturele se pot consuma cu cafea sau ceai cu lapte.Sunt foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake rusk" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec surpriza

Chec surpriza

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana se topeste zaharul.

0 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Chec tunel cu fructe

Chec tunel cu fructe

Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Ies ca un fel de biscuiti. Asa vad eu. Oricum interesanta ideea.

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    chiar ca..:)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un pic de culoare galbena
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ies ca un fel de biscuiti. Asa vad eu. Oricum interesanta ideea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu prune