Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze.
Pregatim aluatul :
-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine, sa fie spuma.
-adaugam berea amestecand in continuare
-punem faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite
Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit. Pe aragaz punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei, lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el).
Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte), ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii