CALAMARI IN ALUAT DE BERE CU SOS DE IAURT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingurita sofran,
  • 2 linguri suc de portocale,
  • 5 linguri maioneza,
  • 180g. iaurt natur,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 600g. calamari taiati inele,
  • 2 oua,
  • 150g. faina,
  • nucsoara macinata(dupa gust),
  • 125ml. bere,
  • 1l. ulei;

Mod de preparare

1.Iaurtul se amesteca bine cu maioneza,sucul de portocale si sofranul.Se aduga usturoiul curatat si zdrobit,sarea si piperul si se pune compozitia rezultata in frigider.

2.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma .Galbenusurile se freaca cu 125g. faina ,cu sare, nucsoara si bere.Se adauga apoi albusurile batute spuma.

3.Se infierbanta uleiul la 180*C.Inelele de calamar se trec prin 25g. faina .apoi prin amestecul de bere si se frig.Se servesc fierbinti cu sosul de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise