CALAMARI UMPLUTI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g calamari( curatati),
  • 2 cepe,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 catel mare de usturoi,
  • 60 g. sunca,
  • 75 g. orez cu bobul lung,
  • 200 ml. vin alb,
  • 2 linguri stafide,
  • 1/4 legatura patrunjel,
  • 1 lingura de faina,
  • 300 g. sos de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • dafin;

Mod de preparare

1. Se taie o ceapa cubulete si se caleste in 3 linguri de ulei. Cand ceapa este calita, se adauga sosul de rosii, sarea, piperul, 2 foi de dafin si se mai fierbe la foc mic inca 10 minute. Se ia de pe foc si se acopera.

2. Se fierbe orezul pe jumatate cu putina sare. Se taie tentaculele si sunca in bucatele mici (0,5 cm). Se toaca marunt patrunjelul. Stafidele se taie in sferturi.

3. Se incinge restul de ulei si se caleste a doua ceapa taiata cubulete cu usturoiul zdrobit. Se adauga sunca si tentaculele si se lasa sa se prajeasca putin. Aveti grija sa nu se arda. Se adauga orezul scurs, stafidele si patrunjelul. Se da drumul la cuptor la 180*C.

4. Se umplu calamarii, dar nu pana la refuz. Se dau prin faina si se rumenesc in tigaia de teflon. Intr-o tava se aranjeaza calamarii si se acopera cu sosul de rosii pregatit mai devreme. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora. Se servesc alaturi de o garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise