autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

CALAMARI UMPLUTI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2008

Ingrediente
600 g calamari( curatati),, 2 cepe,, 5 linguri de ulei,, 1 catel mare de usturoi,, 60 g. sunca,, 75 g. orez cu bobul lung,, 200 ml. vin alb,, 2 linguri stafide,, 1/4 legatura patrunjel,, 1 lingura de faina,, 300 g. sos de rosii,, sare,, piper,, dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Se taie o ceapa cubulete si se caleste in 3 linguri de ulei. Cand ceapa este calita, se adauga sosul de rosii, sarea, piperul, 2 foi de dafin si se mai fierbe la foc mic inca 10 minute. Se ia de pe foc si se acopera.
2. Se fierbe orezul pe jumatate cu putina sare. Se taie tentaculele si sunca in bucatele mici (0,5 cm). Se toaca marunt patrunjelul. Stafidele se taie in sferturi.
3. Se incinge restul de ulei si se caleste a doua ceapa taiata cubulete cu usturoiul zdrobit. Se adauga sunca si tentaculele si se lasa sa se prajeasca putin. Aveti grija sa nu se arda. Se adauga orezul scurs, stafidele si patrunjelul. Se da drumul la cuptor la 180*C.
4. Se umplu calamarii, dar nu pana la refuz. Se dau prin faina si se rumenesc in tigaia de teflon. Intr-o tava se aranjeaza calamarii si se acopera cu sosul de rosii pregatit mai devreme. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora. Se servesc alaturi de o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "CALAMARI UMPLUTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

Se spala si se curata foarte bine calamari pana devin albi fara pielite.Se pastreaza tentaculele

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 g calamari( curatati),
  • 2 cepe,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 catel mare de usturoi,
  • 60 g. sunca,
  • 75 g. orez cu bobul lung,
  • 200 ml. vin alb,
  • 2 linguri stafide,
  • 1/4 legatura patrunjel,
  • 1 lingura de faina,
  • 300 g. sos de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Creveți gratinați cu spanac