autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu peste

Calcan cu usturoi

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2009

Ingrediente
•500 gr file de calcan, •2 linguri suc de lamaie, •sare, •piper, •faina, •5 catei de usturoi, curatati si taiati in bucatele, •3 linguri unt, •2 linguri verdeata asortata rocata, •7 linguri supa de peste

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina.
2. Se topesc 2 linguri unt intr-o tigaie si se prajeste usturoiul.Dupa ce s-a prajit se scoate si se pune deoparte pe o farfurie mica.Se prajeste si pestele 4-5 minute, pe fiecare parte, se acopera si se pastreaza la cald.
3. Se topeste 1 lingura de unt in tigaie si se caleste verdeata tocata.Se toarna supa de peste, se adauga usturoiul, se da in clocot, se sareaza si se pipereaza.
4. Calcanul se serveste cu sosul obtinut.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu sos

Pastrav somonat cu sos

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare. - Il stropim cu zeama

16 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Cum sunt fan peste,nu pot sa spun decat ca reteta ta e minunata...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Eu am mancat calcan si stiu ca are alta forma, dar in sfarsit daca dumneavoastra spuneti ca este calcan asa o fi. Calcanul este mai gros nu asa de subtire si bucata este cam la fel ca la rechin, adica este bucata compacta nu subtire. Oricum va felicit pentru prezentare.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Felicitari! Am sa ma inspir si eu.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Este o reteta gustoasa. Bravo, te felicit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • •500 gr file de calcan
  • •2 linguri suc de lamaie
  • •sare
  • •piper
  • •faina
  • •5 catei de usturoi
  • curatati si taiati in bucatele
  • •3 linguri unt
  • •2 linguri verdeata asortata rocata
  • •7 linguri supa de peste

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cum sunt fan peste,nu pot sa spun decat ca reteta ta e minunata...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pangasius cu vinete si sos de iaurt