autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Calcan prajit

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
- 6 bucati de calcan, - 1 l de lapte, - cateva fire de cimbrisor salbatic, - faina, - malai, - sare, - boia de ardei, - ulei pentru prajit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Calcanul se curata si se portioneaza.
2. Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs.
3. Se pregateste un amestec din faina, malai si boia de ardei, prin care vom tavali bucatile de calcan.
4. Dupa ce s-au scurs bucatile de calcan se introduc intr-un bol in care am pus lapte, 1 lingurita de sare si cimbrisorul rupt marunt. Se tin cam jumatate de ora, upa care se lasa iar sa se scurga.
5. Se pune intr-o tigaie ulei si se incinge. Se tavalesc bucatile de calcan prin amestecul facut si se pun imediat la prajit.
6. Se prajesc bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile cu un cleste.
7. Se scoate pestele pe servetele de hartie, intr-o farfurie, iar dupa ce s-a scurs se muta pe altceva.
8. Se serveste cu zeama de lamaie, mujdei de usturoi, mamaliguta, alaturi de diferite garnituri. Eu am facut rapid o varza calita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

10 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Calcanul este un peste deosebit! Il gatesc de ceva ani incoace, si pot sa spun ca, desi este peste marin, are un miros aparte. Acest miros se duce doar daca il lasam in lapte cu sare pentru cel putin 30 minute.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte frumos l-ai prezentat si trebuie sa fie si tare bun,mai ales si cu mamaliguta si mujdei ..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte bun, frumoa prezentat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este foarte bun,felicitari !

    • Fara foto

      Bacau01 , 16 mai 2010

      Sper ca retetele tale sa-mi aduca arome si gusturi reale la mine in bucatarie.pana una alta calcanul cu lapte m-a dat gata.Felicitari!!!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Cred ca este foarte bun.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Calcanul este un peste care nu are decat sir de spinare. In rest, nu are alte oase. Doar nasturasii de pe el...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      N-am mancat niciodata calcan, nici macar nu stiu daca are oase.Frumoasa prezentare.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Multumesc!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Pestele, intotdeuna delicios!Stelute!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustos!Felicitari pt.prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Un peste delicios.Frumoasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • - 6 bucati de calcan
  • - 1 l de lapte
  • - cateva fire de cimbrisor salbatic
  • - faina
  • - malai
  • - sare
  • - boia de ardei
  • - ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Calcanul este un peste deosebit! Il gatesc de ceva ani incoace, si pot sa spun ca, desi este peste marin, are un miros aparte. Acest miros se duce doar daca il lasam in lapte cu sare pentru cel putin 30 minute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de Crap la gratar cu legume