1.Se curata pestele ,se taie cu o foarfeca mare coada si inotatoarele ,se spala bine in mai multe ape.Se face o taietura in lung,pe partea unde pielea este neagra,aproape de sira spinarii astfel incat,la fiert, pestele sa fie patruns de caldura in mod egal.
2.Se aseaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus,cu apa rece si putina sare.Se pune sa fiarba ,la foc bun.Dupa primul clocot se domoleste focul ,ca sa clocoteasca incet.Se incearca daca este gata , cu un chibrit:daca lamnul intra usor in partea cea mai groasa , pestele este fiert.
3.Se curata de piele pe ambele parti,se aseaza pe un platou si se serveste cu cartofi fierti, stropiti cu ulei si un vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii