autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Calmari umpluti

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
10-12 calmari congelati, 2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata), 1 catel de usturoi, partrunjel, 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt), 1 ou, 3 linguri pesmet, 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui), 1 pahar de vin alb, 1 rosie(sau putin concentrat), suc de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.

Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.

In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.

Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).

Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.

Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calmari umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)

Pt.marinatã:Somonul s-au orice alt peste care vã place,se condimenteazã.Se adaugã usturoiul intreg

4 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10-12 calmari congelati
  • 2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • partrunjel
  • 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie(sau putin concentrat)
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap prajit cu garnitura de cartofi natur