autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Calmari umpluti

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
10-12 calmari congelati, 2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata), 1 catel de usturoi, partrunjel, 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt), 1 ou, 3 linguri pesmet, 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui), 1 pahar de vin alb, 1 rosie(sau putin concentrat), suc de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.

Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.

In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.

Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).

Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.

Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calmari umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ciuperci umpute cu carne de crab

Ciuperci umpute cu carne de crab

Proces tehnologic de preparare: ciupercile se curata si se spala. Se pregateste o farsa din carnea

1 vot    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap taraneasca la cuptor

Plachie de crap taraneasca la cuptor

Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii

160 voturi    47 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10-12 calmari congelati
  • 2 buc. de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • partrunjel
  • 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie(sau putin concentrat)
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Crap romanesc prajit