autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Caltabos

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg si un mat cret de caltabos Porc, 100 gr Orez, 150 gr Vin, 5 gr Piper, 5 gr Sare, 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor, 1 buc Ceapa, 250 ml Apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curtata bine de tot matul cret. Separat se face un pic de supa concentrata din Maggi Secretul Gustului Intensavor, care dupa ce s-a racit si se amesteca cu carnea, orezul si ceapa. Se umple matul de caltabos, se leaga la capete si se pune pe foc cu un pic de ulei, 1 cana de apa, dupa 1/2 ora se baga la cuptor, se mai lasa sa scada un pic si se adauga paharul de vin. Se mai lasa pina se rumeneste putin. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabos cu orez

Caltabos cu orez

Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste.

3 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bil Liliana , 07 ianuarie 2015

    Se presupune ca, gatind acasa se prepara mancare sanatoasa, fara e-uri. M-ai dat pe spate cand la o mancare traditionala , tu, ai adaugat aditivi. O fi buna reteta, insa ... posibil ca pentru asta sa ai doar un vot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg si un mat cret de caltabos Porc
  • 100 gr Orez
  • 150 gr Vin
  • 5 gr Piper
  • 5 gr Sare
  • 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor
  • 1 buc Ceapa
  • 250 ml Apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Rulouri din piept de pui