autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Caltabos

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg si un mat cret de caltabos Porc, 100 gr Orez, 150 gr Vin, 5 gr Piper, 5 gr Sare, 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor, 1 buc Ceapa, 250 ml Apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curtata bine de tot matul cret. Separat se face un pic de supa concentrata din Maggi Secretul Gustului Intensavor, care dupa ce s-a racit si se amesteca cu carnea, orezul si ceapa. Se umple matul de caltabos, se leaga la capete si se pune pe foc cu un pic de ulei, 1 cana de apa, dupa 1/2 ora se baga la cuptor, se mai lasa sa scada un pic si se adauga paharul de vin. Se mai lasa pina se rumeneste putin. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
CALTABOS

CALTABOS

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de

17 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bil Liliana , 07 ianuarie 2015

    Se presupune ca, gatind acasa se prepara mancare sanatoasa, fara e-uri. M-ai dat pe spate cand la o mancare traditionala , tu, ai adaugat aditivi. O fi buna reteta, insa ... posibil ca pentru asta sa ai doar un vot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg si un mat cret de caltabos Porc
  • 100 gr Orez
  • 150 gr Vin
  • 5 gr Piper
  • 5 gr Sare
  • 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor
  • 1 buc Ceapa
  • 250 ml Apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Musaca de cartofi