autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Caltabos

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg si un mat cret de caltabos Porc, 100 gr Orez, 150 gr Vin, 5 gr Piper, 5 gr Sare, 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor, 1 buc Ceapa, 250 ml Apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curtata bine de tot matul cret. Separat se face un pic de supa concentrata din Maggi Secretul Gustului Intensavor, care dupa ce s-a racit si se amesteca cu carnea, orezul si ceapa. Se umple matul de caltabos, se leaga la capete si se pune pe foc cu un pic de ulei, 1 cana de apa, dupa 1/2 ora se baga la cuptor, se mai lasa sa scada un pic si se adauga paharul de vin. Se mai lasa pina se rumeneste putin. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabos cu orez

Caltabos cu orez

Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun
CALTABOS

CALTABOS

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de

17 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bil Liliana , 07 ianuarie 2015

    Se presupune ca, gatind acasa se prepara mancare sanatoasa, fara e-uri. M-ai dat pe spate cand la o mancare traditionala , tu, ai adaugat aditivi. O fi buna reteta, insa ... posibil ca pentru asta sa ai doar un vot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg si un mat cret de caltabos Porc
  • 100 gr Orez
  • 150 gr Vin
  • 5 gr Piper
  • 5 gr Sare
  • 20 gr Maggi Secretul Gustului Intensavor
  • 1 buc Ceapa
  • 250 ml Apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui