autor:

gabriela bacila

» » Retete de Craciun

Caltabos

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2015

Ingrediente
1 plaman intreg porc, 1 inima porc, 2 rinichi porc, 1 limba porc, 600g ficat porc, 1 kg gusa porc, ½ kg pulpa de porc, 1 kg ceapa alba, 3 linguri untura, 300g jumari, 5 boabe ienibahar, 2 linguri sare, piper dupa gust, 5 m mate de vitel

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine patrunsa. Ficatul se scoate mai repede pentru ca se intareste. Se scot organele si carnea din oala si se pun la racit.



ATENTIE: nu aruncati apa in care ati fiert organele si carnea!



Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 3 linguri de untura timp de 20 de minute. Se pune ceapa la racit. Dupa ce s-au racit organele si carnea se taie in bucati. Se dau prin masina de tocat: organele, carnea, jumarile si ceapa. Se pune piper dupa gust si boabele de ienibahar bine zdrobite. Intr-un vas puneti cele doua linguri de sare si adaugati doua polonice din apa in care ati fiert organele. Amestecati pana la topirea totala si adaugati in compozitia obtinuta.



FOARTE IMPORTANT: matele se clatesc bine cu apa calduta. Se pun intr-un vas cu apa calduta doar cu 30 de minute inainte de a fi umplute!



Sterilizarea: Apa in care ati fiert organele se incalzeste la 70 de grade. Nu mai mult, altfel riscati sa explodeze matele umplute. Trageti oala de pe foc si puneti caltabosii in apa timp de 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Caltabos muntenesc

Caltabos muntenesc

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare,piper,cimbru,stafide,morcovul ras si orezul spalat

22 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 plaman intreg porc
  • 1 inima porc
  • 2 rinichi porc
  • 1 limba porc
  • 600g ficat porc
  • 1 kg gusa porc
  • ½ kg pulpa de porc
  • 1 kg ceapa alba
  • 3 linguri untura
  • 300g jumari
  • 5 boabe ienibahar
  • 2 linguri sare
  • piper dupa gust
  • 5 m mate de vitel

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Turta dulce