autor:

costy1969

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

CALTABOS BANATEAN

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
600 grame ficat de porc, 350 grame rinichi de porc, 600 grame gusa de porc, 900 grame ceafa de porc, 350 grame carne de la capul porcului, 100 grame sorici, piper boabe:4-5 boabe, foi dafin:2-3 bucati, patrunjel radacina:2-3 bucati, morcov: bucati, ceapa: cepe potrivite, sare, alimentar,dupa gustul fiecaruia, intestinul gros si subtire de porc(unul sau mai multe bucati,in functie de cata umplutura faceti).

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Se pregateste carnea,se verifica,se spala, se curata,dupa care intr-o oala se pune la fiert slanina si ficatul,adaugandu-se 3-4 boabe de piper,2 foi de dafin,2 radacini de patrunjel si 2 morcovi;

Dupa ce au fiert, se dau ingredientele prin masina de tocat carne,folosind sita mai mare;

Separat se pun la fiert,rinichii(dupa ce in prealabil au fost spalati,curatati si tinuti 30 minute in apa cu otet),impreuna cu carnea de la ceafa si de la cap,soriciul,iar dupa ce au fiert,ingredientele se dau tot prin masina de tocat,prin aceesi sita;

Aceste doua tocaturi se amesteca intre ele,dupa care in compozitie se adauga ceapa prajita usor,piper,cimbru,magiran,enibahar,sare,dupa gustul fiecaruia,amestecand bine pana la omogenizare,fara a uita sa puneti si un varf de cutit de bicarbonat,acesta avand rolul de a pastra mai bine produsul;

Aceasta compozitie se poate introduce in intestinul gros,lasandu-se la fiert 45 minute la foc mic sau in intestin subtire,lasandu-se la fiert 10-15 minute la foc mic(intestinele se pot procura din comert,ocazie cu care vor fi verificate bine inainte de a le umple,iar daca le folosim de la porcul nostru,sa avem grija cum le curatam,inainte de umplere).
Daca ti-a placut reteta noastra "CALTABOS BANATEAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ostropel de pui cu cartofi

ostropel de pui cu cartofi

Puiul se fierbe in apa, se spumeaza si obligatoriu se strecoara zeama. Cartofii se fierb separat,

11 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi la cuptor

Piept de pui cu cartofi la cuptor

Prajiti carnea in doua linguri de ulei, impreuna cu ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Dupa

24 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 grame ficat de porc
  • 350 grame rinichi de porc
  • 600 grame gusa de porc
  • 900 grame ceafa de porc
  • 350 grame carne de la capul porcului
  • 100 grame sorici
  • piper boabe:4-5 boabe
  • foi dafin:2-3 bucati
  • patrunjel radacina:2-3 bucati
  • morcov: bucati
  • ceapa: cepe potrivite
  • sare, alimentar,dupa gustul fiecaruia
  • intestinul gros si subtire de porc(unul sau mai multe bucati,in functie de cata umplutura faceti).

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.