autor:

lumi

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos muntenesc

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 mat gros de porc, 1/2kg carne amestec, 1 cescuta de orez, 1 lingura gris, 1 ceapa tocata marunt, 1 morcov ras, 10stafide, 1 foaie dafin, 1 lamaie, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare,piper,cimbru,stafide,morcovul ras si orezul spalat bine.
Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)
Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide
Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic
Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.
E o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos muntenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
friptura cu legume la cuptor

friptura cu legume la cuptor

Ciupercile se spla sub jet de apa rece si se taie felii mai groase. Ardeii se spala se curata de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma

22 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emma , 24 decembrie 2016

    din frageda copilarie am mancat caltabos cu covrigi inmuiati ... mama mea fiind din Calugareni de Giurgiu insa nu am pomenit sa se puna gris, morcov, stafide ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Bun caltabosul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Arata minunat, asa faceam si noi cu ani in urma cand traiau parintii si taiam 2 porci pe an.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Lumi, cred că din caltabşul tău aşa mânca şi eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 mat gros de porc
  • 1/2kg carne amestec
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura gris
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 10stafide
  • 1 foaie dafin
  • 1 lamaie
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Emma

din frageda copilarie am mancat caltabos cu covrigi inmuiati ... mama mea fiind din Calugareni de Giurgiu insa nu am pomenit sa se puna gris, morcov, stafide ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
rasol de vita cu sos de rosii