autor:

» » Mancaruri cu carne

CALTABOS

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
1/2 din ficat un rinichi 1/2 din plamini 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/4 din slanina de la git (gusa) 1/4 din sorici 1/4 din carnea fiarta 1/2 din splina condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara rasa sau cuisoare in li

Dificultate: Medie Timp: 1h

100 voturi

Mod de preparare

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu gauri mici, impreuna cu circa 300 g ceapa taiata marunt si calita in prealabil cu o lingura cu untura sau 2 linguri cu untedelemn (pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca). La tocatura se adauga o lingurita rasa cu piper, 1/2 lingurita cu ienibahar, o lingurita cu virf de zahar (facultativ), 2-3 cuisoare pisate bine in piulita sau o lingurita cu nucsoara rasa prin razatoarea cu gauri mici, coriandru sau boabe de ienupar macinate, seminte si frunze de cimbru, la alegere, dupa gust.

Cine doreste sa inmulteasca compozitia, poate adauga circa 100 g orez fiert cu 1/2 l apa; se fierb la foc mic (bobul va absorbi apa in intrgime, cind acesta este fiert si va ramine intreg). La tocatura se adauga 100-200 ml supa cu multa grasime, din oala in care a fiert capul de porc, amestecindu-se bine toate, ca sa aiba consistenta unei paste si potrivindu-se gustul cu sare fina.

Cu ajutorul spritului sau prin masina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cirnati, se umplu intestinele de caltabosi, legindu-se la ambele capete cu sfoara subtire. Cind toti caltabosii sint gata, se introduc in apa sau supa fierbinte (care a fiert in clocot) si, fara sa mai dea in clocot, se tin asa 50-60 minute, dupa care se scot cu strecuratoarea de macaroane, intepind din loc in loc cu un ac gros, sa iasa aerul, ca sa nu plesneasca si li se da drumul citeva minute in apa rece, apoi se aseaza pe platou.

Se consuma calzi sau reci. Dupa dorinta, se pot praji putin pe ambele parti inainte de a se consuma calzi cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CALTABOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabos

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
CALTABOS

CALTABOS

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de

18 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Sunt super...

Dificultate

Medie

Timp

1h

100 voturi

Ingrediente

  • 1/2 din ficat un rinichi 1/2 din plamini 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/4 din slanina de la git (gusa) 1/4 din sorici 1/4 din carnea fiarta 1/2 din splina condimente: piper
  • ienibahar
  • coriandru
  • nucsoara rasa sau cuisoare in li

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt super...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chili con carne