autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CALTABOS

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
1/2 din ficat un rinichi 1/2 din plamini 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/4 din slanina de la git (gusa) 1/4 din sorici 1/4 din carnea fiarta 1/2 din splina condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara rasa sau cuisoare in li

Dificultate: Medie Timp: 1h

100 voturi

Mod de preparare

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu gauri mici, impreuna cu circa 300 g ceapa taiata marunt si calita in prealabil cu o lingura cu untura sau 2 linguri cu untedelemn (pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca). La tocatura se adauga o lingurita rasa cu piper, 1/2 lingurita cu ienibahar, o lingurita cu virf de zahar (facultativ), 2-3 cuisoare pisate bine in piulita sau o lingurita cu nucsoara rasa prin razatoarea cu gauri mici, coriandru sau boabe de ienupar macinate, seminte si frunze de cimbru, la alegere, dupa gust.

Cine doreste sa inmulteasca compozitia, poate adauga circa 100 g orez fiert cu 1/2 l apa; se fierb la foc mic (bobul va absorbi apa in intrgime, cind acesta este fiert si va ramine intreg). La tocatura se adauga 100-200 ml supa cu multa grasime, din oala in care a fiert capul de porc, amestecindu-se bine toate, ca sa aiba consistenta unei paste si potrivindu-se gustul cu sare fina.

Cu ajutorul spritului sau prin masina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cirnati, se umplu intestinele de caltabosi, legindu-se la ambele capete cu sfoara subtire. Cind toti caltabosii sint gata, se introduc in apa sau supa fierbinte (care a fiert in clocot) si, fara sa mai dea in clocot, se tin asa 50-60 minute, dupa care se scot cu strecuratoarea de macaroane, intepind din loc in loc cu un ac gros, sa iasa aerul, ca sa nu plesneasca si li se da drumul citeva minute in apa rece, apoi se aseaza pe platou.

Se consuma calzi sau reci. Dupa dorinta, se pot praji putin pe ambele parti inainte de a se consuma calzi cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CALTABOS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabos de porc cu ficat

Caltabos de porc cu ficat

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute,

17 voturi    5 comentarii
3h
Aperitive cu carne
CALTABOS

CALTABOS

Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de

17 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Sunt super...

Dificultate

Medie

Timp

1h

100 voturi

Ingrediente

  • 1/2 din ficat un rinichi 1/2 din plamini 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc 1/4 din slanina de la git (gusa) 1/4 din sorici 1/4 din carnea fiarta 1/2 din splina condimente: piper
  • ienibahar
  • coriandru
  • nucsoara rasa sau cuisoare in li

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt super...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Stufat cu limba de porc