autor:

iuliana tarnoveanu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabosi

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Ingrediente
rinichi, limba, inima, splina, bosogi, capatina, piper boabe, foi dafin, sare, intestine de porc

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Se curata, spala si se pun la fiert ingedientele de mai sus cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Se dau apoi prin masina de tocat, se amesteca cu condimente, sare, piper praf, cimbru. Se umplu intestinele groase de la porc, care se pun la fiert, apoi la presat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabosi

Caltabosi

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in

19 voturi    13 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cat fierb cartofii

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    La noi, caltabosii se fac astfel : Se fierb maruntaiele de porc , apoi se macina. Se adauga o ceapa taiata solzisori si calita( se macina si ea) Adaugam sare, piper, enibahar si doi pumni de orez fiert( dar nu de tot)Se amesteca usor toata compozitia. Daca este prea sec se adauga putina apa in care au fiert maruntaiele. Se umplu matele cumparate din comert, iar la capete se leaga caltabosii pe care ii punem intr-o traista si ii scufindam 5 minute in apa in care au fiert maruntaiele si care fierbe pe foc. Se scot apoi pe o tava si se lasa la racit. Cui ii place caltabosul mai gras poate adauga in compozitia ce urmeaza a fi macinata vreo 300 g slanina fiarta si apoi macinata. Pofta buna !

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Deliciosi...In partile noastre caltabosii se prepara total diferit: se umplu matele cu compozitie de sarmale, adica carne tocata,multa ceapa tocata,condimente si orez,se leaga la capete si se fierb la foc mic.Se pot fierbe doar in apa cu foi de safin,boabe de piper,boabe de coriandru,ienibahar sau in apa si vin,sau sa se adauge la fiert suc de rosii... La noi preparatul din carne fiarta se nummeste lebar...

  • Fara foto

    ccd_67 , 06 ianuarie 2009

    Deja imi ploua in gura cand ma uit la poza.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • rinichi
  • limba
  • inima
  • splina
  • bosogi
  • capatina
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • intestine de porc

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Deliciosi...In partile noastre caltabosii se prepara total diferit: se umplu matele cu compozitie de sarmale, adica carne tocata,multa ceapa tocata,condimente si orez,se leaga la capete si se fierb la foc mic.Se pot fierbe doar in apa cu foi de safin,boabe de piper,boabe de coriandru,ienibahar sau in apa si vin,sau sa se adauge la fiert suc de rosii... La noi preparatul din carne fiarta se nummeste lebar...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc