Caltabosi

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Caltabosi

Ingrediente

  • La timpul de preparare am adaugat si timpul in care am pastrat compozitia la rece
  • 2 kg carne de porc
  • 4 buc mate de caltabos
  • sare,piper,ienibahar,cimbru,boia dulce dupa gust
  • linguri de orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 8-10 linguri apa minerala
  • Pentru fiert :
  • un pahar de vin alb, piper macinat,cateva boabe de piper,coriandru,o crenguta de cimbru,3 cuisoare,2 foi de dafin,sare dupa gust

Mod de preparare

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.

Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.

Se amesteca cu orezul,condimente,sare dupa gust , se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine…

Compozitia obtinuta se tine cateva ore la rece,dupa care se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat sau cu mana deoarece matele sunt destul de groase.

Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete si se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri pentru a nu plesni la fiert .

Se aseaza in cratita si se toarna vinul,condimentele,se sareaza dupa gust , se adauga putina apa calda si se pun la fiert la foc mic .Zeama este tare gustoasa ,iar covrigii tari sunt foarte buni inmuiati in aceasta zeama,bineinteles alaturi de caltabosi.

Caltabosii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise