Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Inima, plamanul, splina porcului, mure de la gatul porcului, 500 g orez, sare, piper, ienibahar, 2 cepe, 150 g usturoi, intestine de porc
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Se fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa infloreasca. Maruntaiele fierte se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie marunt cu cutitul, dupa care se amesteca cu orezul si cu cele doua cepe calite in untura. Compozitia se potriveste de sare si piper, i se adauga un praf de ienibahar si se amesteca pana devine omogena. Intestinele, bine spalate cu apa rece si curatate cu muchia cutitului, se umplu cu tocatura, se leaga la capete, se inteapa ca sa nu plesneasca in timp ce fierb si se dau la foc potrivit in apa in care au fiert maruntaiele. Cand sunt gata, caltabosii se scot si se scurg.
Se pot servi ca atare sau prajiti in untura, calzi, cu hrean sau cu mustar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se curata, spala si se pun la fiert ingedientele de mai sus cu sare, boabe de piper si foi de dafin.
31 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in
19 voturi
13 comentarii
5h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate