autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caponata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
ulei de masline, 2 vinete mari, taiate bucati, o lingura cu varf de oregano uscat, sare marinata si piper negru prospat macinat, o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt, 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele, 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse, o mana de masline verzi, curatate de samburi, 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate, 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari, optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea
presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala ,

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive
fasole paistai cu  branza

fasole paistai cu branza

spalati si curatati pastaile. curatati si taiati felii ceapa. spalati rosiile, curatati-le de coaja

8 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica
  • curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat
  • de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate
  • spalate
  • inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi
  • curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate
  • de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari
  • bine coapte
  • taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata