autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Caponata

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
ulei de masline, 2 vinete mari, taiate bucati, o lingura cu varf de oregano uscat, sare marinata si piper negru prospat macinat, o ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt, 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o legatura mica de patrunjel prospat, de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele, 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse, o mana de masline verzi, curatate de samburi, 2-3 linguri otet cu ierburi aromate, de cea mai buna calitate, 5 rosii mari, bine coapte, taiate bucati mai mari, optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Luati o cratita mare, turnati in ea câteva linguri de ulei de masline si puneti-o pe foc. Adaugati bucatile de vinete si oregano, condimentati cu putina sare si amestecati pentru ca vinetele sa fie acoperite uniform cu ulei. Prajiti-le la foc mic circa 4-5 minute, scuturând cratita din când in când. ( in functie de marimea acesteia, poate fi nevoie sa prajiti vinetele în transe.) Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de patrunjel si mai prajiti totul câteva minute. Daca amestecul vi se pare prea uscat, mai puteti adauga putin ulei. Adaugati caperele scurse si maslinele, precum si otetul cu ierburi aromate. Când tot otetul s-a evaporat, adaugati rosii le si fierbeti la foc mic circa 15 minute sau pâna când acestea s-au inmuiat. Stropiti cu putin ulei de masline si serviti mâncarea
presarata cu frunzele de patrunjel tocate si, daca doriti, cu migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala ,

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Se aleg patru porumbi in lapte, pe care ii putem testa taind putin grantele cu unghia. Daca iese

38 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • taiate bucati
  • o lingura cu varf de oregano uscat
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • o ceapa rosie mica
  • curatata si tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o legatura mica de patrunjel prospat
  • de la care ati ales frunzele si ati tocat marunt tulpinele
  • 2 linguri capere sarate
  • spalate
  • inmuiate si scurse
  • o mana de masline verzi
  • curatate de samburi
  • 2-3 linguri otet cu ierburi aromate
  • de cea mai buna calitate
  • 5 rosii mari
  • bine coapte
  • taiate bucati mai mari
  • optional: 2 linguri migdale curatate si prajite usor

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL