Caponata siciliana

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Caponata siciliana

Ingrediente

  • 4 vinete
  • jumatate pahar de otet
  • 20 de masline
  • 2 borcanase de capere conservate in otet
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 cepe mici sau 1 mare
  • 2 tije de telina
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg,se taie cubulete si se prajesc in ulei. Se curata telina, se spala , se toaca si de asemenea se pune la calit in alta tigaie.Se curata ceapa, se toaca, se pune la undit si cand devine sticloasa se adauga otetul, zaharul, sucul de rosii si un pahar de apa. Se fierbe aprox. 30-40min. si cand este gata se adauga maslinele spalate si taiate in patru, caperele scurse, vinetele si telina. Se amesteca bine. Se presara deasupra patrunjelul tocat. Este un aperitiv delicios care se serveste rece pe felii de paine prajita sau nu, dupa dorinta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise