autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Capse(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Capse,e o mincare,care se gateste mult in Arabia Saudita. Scriu reteta asa cum am invatat-o si o gatesc uneori., , In mincarea asta trebuie sa se puna cardamom (mai ales pudra)., , -1 pui dezosat, taiat cubulete de marimea cubuletelor pentru tocanita, -2 cepe (cca 225 grame) taiate marunt, -2 ardei iuti taiati marunt, fara seminte si vinisoare, -1-2 ardei dulce taiat de cca 1/1 cm sau putin mai mare, -2 morcovi rasi pe razatoarea mare, -3-4 rosii decojite, taiate de cca 1/1 cm, -condimente pudra (piper, ienibahar, cardamom, scortisoara cam un virf de cutit,cardamom cam 1,5 lingurita, piper si ienibahar cam 1/2 lingurita din fiecare) sau am mai spus dupa gust., -4 pahare de orez american, -cca 8 pahare de apa(pahar de marimea paharului cu care am pus orez, Pt.tipul asta de orez,se pun 2 pahare de apa,pt.1 pahar de orez., condimente mari(nemacinate):citeva boabe de piper,, citeva boabe de ienibahar,citeva boabe de cardamom,, citeva cuisoare,2-3 betisoare de scortisoara,2 "lumi", (lumi sint niste lamii mici,uscatese folosesc intregi,, ca un condimenteu n-am vazut verde), -sare(dupa gust), -mazare(cam o conserva), -migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se pune la prajit ceapa;dupa ce e aurie,se adauga puiul,condimentele pudra,morcovi,ardei dulce si iute,rosii.
Se lasa cca 20-30 minute,acoperit,sa fie moi legumele si puiul.Se pune,apoi apa fierbinte,sare(dupa gust);apa trebuie sa fie rosiatica;daca nu e,se pune niste pasta de rosii.Se adauga condimentele nemacinate,apoi ,cind apa clocoteste,se pune orezul spalat.
Cind totul clocoteste,se lasa cca 5 minute la foc mare(acoperit),apoi cca 30 minute la foc f.mic(tot acoperit).
Cind e gata,se pune pe un platou,iar deasupra se pune mazare(fiarta si prajita) si migdale prajite(vezi Pregatirea migdalelor;am scris procedeul).
Se serveste fierbinte,cu salata,linga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capse(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cabanos in piept de pui cu busuioc

Cabanos in piept de pui cu busuioc

Se feliaza pieptul de pui, se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se ruleaza

5 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Valentina_Ibraym

    Valentina_Ibraym (Bucatar sef) , 21 octombrie 2014

    da asa este adevarata reteta mai lipsesc stafidele

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Interesantă reţetă!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    E ceva deosebit

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      E INTERESANTA RETETA TA, CAMI!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      este o reteta foarte buna eu o stiu cu o mica deosebire -stiam ca se adauga sofran sau turmenic(curcum) Merita sa fie incercata

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      FT INTERESANTA RETETA,ARATA FT BINE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Capse,e o mincare,care se gateste mult in Arabia Saudita. Scriu reteta asa cum am invatat-o si o gatesc uneori.
  • In mincarea asta trebuie sa se puna cardamom (mai ales pudra).
  • -1 pui dezosat
  • taiat cubulete de marimea cubuletelor pentru tocanita
  • -2 cepe (cca 225 grame) taiate marunt
  • -2 ardei iuti taiati marunt
  • fara seminte si vinisoare
  • -1-2 ardei dulce taiat de cca 1/1 cm sau putin mai mare
  • -2 morcovi rasi pe razatoarea mare
  • -3-4 rosii decojite
  • taiate de cca 1/1 cm
  • -condimente pudra (piper
  • ienibahar
  • cardamom
  • scortisoara cam un virf de cutit,cardamom cam 1,5 lingurita
  • piper si ienibahar cam 1/2 lingurita din fiecare) sau am mai spus dupa gust.
  • -4 pahare de orez american
  • -cca 8 pahare de apa(pahar de marimea paharului cu care am pus orez
  • Pt.tipul asta de orez,se pun 2 pahare de apa,pt.1 pahar de orez.
  • condimente mari(nemacinate):citeva boabe de piper,
  • citeva boabe de ienibahar,citeva boabe de cardamom,
  • citeva cuisoare,2-3 betisoare de scortisoara,2 "lumi"
  • (lumi sint niste lamii mici,uscatese folosesc intregi,
  • ca un condimenteu n-am vazut verde)
  • -sare(dupa gust)
  • -mazare(cam o conserva)
  • -migdale

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Valentina_Ibraym (Bucatar sef)

da asa este adevarata reteta mai lipsesc stafidele

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui in sos de rosii