autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Capsunata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Ingrediente
2 kg capsuni, 1 kg zahar, alcool 95 de grade (600-800 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.
Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Smoothie cu pere, cirese si menta

Smoothie cu pere, cirese si menta

Dati perele printr-un aparat de stors fructe. Sucul obtinut il puneti intr-un blender impreuna cu

6 voturi    7 comentarii
5 min
Cocktailuri si lichioruri
Reteta jinarsului de Bistrita

Reteta jinarsului de Bistrita

Prin noiembrie se macina merele si se pun in butoaie si se lasa la fermentat pana primavara. Cand

18 voturi    12 comentarii
22h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cameleonul Cameleonul , 20 septembrie 2014

    waw

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 12 iunie 2014

    Super...

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 11 iunie 2014

    Voi incerca si eu! Sa vad daca mai gasesc capsuni. :)

    • Fara foto

      Cuconu Violeta , 10 iunie 2014

      am facut si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • alcool 95 de grade (600-800 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Patricia Iordache

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Voi incerca si eu! Sa vad daca mai gasesc capsuni. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare

32 voturi    16 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Cocteil Daiquiri