autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Capsuni in gelatina

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g capsuni, , 3 portocale, , 2 grapefruit roz,, 100 g zahar, , 300 ml suc proaspat de portocale, , 3 foi de gelatina (2 g fiecare), , cateva frunzulite de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se dizolva gelatina in putina apa rece.
Se spala capsunile si se curata de codite. Se zdrobeste jumatate din cantitatea de capsuni in mixer, iar capsunile ramase se taie in doua.
Intr-un castron (pentru a nu pierde zeama) se curata portocalele si grepfruiturile atat de coaja, cat si de pielite, apoi se taie fiecare feliuta in 3-4 bucati. Se pun apoi la scurs.
Zaharul si 100 ml suc de portocale se pun la foc mic pana se dizolva zaharul. Se da deoparte si se incorporeaza gelatina. Se adauga restul de suc de portocale, sucul de la fructele taiate si capsunile zdrobite.
Se tapeteaza o tava de chec cu folie de plastic alimentar si se toarna din compozitie pana la o inaltime de 2 cm. Se introduce tava la frigider si se lasa la rece 15 minute. Se adauga fructele taiate, apoi se toarna restul de compozitie si se pune la rece inca 4 ore.
Se rastoarna tava pe un platou, se indeparteaza foita de plastic si se decoreaza cu frunzulite proaspete de menta. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in gelatina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA

Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pancakes cu afine

Pancakes cu afine

Batem usor ouale cu zaharul apoi adugam laptele si omogenizam. Adaugam faina, bicarbonatul si praful

2 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g capsuni
  • 3 portocale
  • 2 grapefruit roz,
  • 100 g zahar
  • 300 ml suc proaspat de portocale
  • 3 foi de gelatina (2 g fiecare)
  • cateva frunzulite de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere