Caracatita cel mai bine e sa fie congelata pentru a nu se intarii cand o fierbeti. Eu cumpar caracatita gata fiarta, taiata si congelata si trebuie doar sa o incalzesc bine inainte de a o condimenta si servi.
In cazul in care nu este fiarta lasati la decongelat in frigider , dupa care se pune la fiert in apa rece fara sare . Se fierbe cam o ora si jumatate dupa care se scoate si cu grija sa nu te arzi se taie tentaculele in rondele groase cam de 5 mm, iar partea de sus in bucatele egale cu rondelele.Se taie foarte usor cu foarfeca de portinat pui. Se aseaza pe o farfurie intinsa si se pune peste ulei de masline, boia picanta si dulce , piper si sare. Trebuie sa fie bine sarata si destul de iute. Se serveste cu paine proaspata .
In Galicia se serveste pe un platou de lemn.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii