Caracatita se taie in cubulete sau rondele (tentaculele).Spalam bucatile de caracatita in multa apa,apoi o lasam sa se scurga.Incingem uleiul si introducem pentru cateva minute (cam 5 minute)bucatile da carne.carnea nu trebuie sa se prajeasca ci,doar sa se innabuse.Daca este nevoie,adaugam din cand in cand cate putina apa.Orezul,ales si spalat in multe apa,se pune la fiert.Pentru cele 300 de grame de orez vom folosi 900 ml.de apa.Cand incepe sa fiarba apa cu orezul,se adauga caracatita innabusita,sofranul,sare si piperul.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca.Dupe ce au trecut cele 10 minute se verifica daca orezul este fiert.Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija.Vasul se lasa acoperit la cald inca 5 minute,dupa care caracatita cu orez poate fi servita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii