autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

CARACATITA CU SOFRAN

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
150 g caracatita,, 300 g orez,, 50 ml.ulei,, 1 varf de cutit de sofran, , 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete,, 1 lingura rasa de ardei gras verde taiat cubulete, , sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Tentaculele de caracatita se taie in cubulete sau rondele. Se spala bine bucatile de caracatita in multa apa, apoi se lasa sa se scurga.
2. Se incinge uleiul si se introduc pentru 5 minute bucatile de caracatita. Carnea de caracatita nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa se innabuse. Daca este nevoie, adaugam din cand in cand cate putina apa.
3. Orezul, ales si spalat in multe ape, se pune la fiert in 900 ml. de apa. Cand incepe sa fiarba apa cu orezul, se adauga caracatita innabusita, sofranul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca. Dupe ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca orezul este fiert. Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija.
4. Vasul se lasa acoperit, la cald, inca 5 minute, dupa care caracatita cu orez poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARACATITA CU SOFRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 150 g caracatita,
  • 300 g orez,
  • 50 ml.ulei,
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete,
  • 1 lingura rasa de ardei gras verde taiat cubulete
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de Caras