1. Tentaculele de caracatita se taie in cubulete sau rondele. Se spala bine bucatile de caracatita in multa apa, apoi se lasa sa se scurga.
2. Se incinge uleiul si se introduc pentru 5 minute bucatile de caracatita. Carnea de caracatita nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa se innabuse. Daca este nevoie, adaugam din cand in cand cate putina apa.
3. Orezul, ales si spalat in multe ape, se pune la fiert in 900 ml. de apa. Cand incepe sa fiarba apa cu orezul, se adauga caracatita innabusita, sofranul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca. Dupe ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca orezul este fiert. Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija.
4. Vasul se lasa acoperit, la cald, inca 5 minute, dupa care caracatita cu orez poate fi servita.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii