1. Tentaculele de caracatita se taie in cubulete sau rondele. Se spala bine bucatile de caracatita in multa apa, apoi se lasa sa se scurga.
2. Se incinge uleiul si se introduc pentru 5 minute bucatile de caracatita. Carnea de caracatita nu trebuie sa se prajeasca, ci doar sa se innabuse. Daca este nevoie, adaugam din cand in cand cate putina apa.
3. Orezul, ales si spalat in multe ape, se pune la fiert in 900 ml. de apa. Cand incepe sa fiarba apa cu orezul, se adauga caracatita innabusita, sofranul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute fara a se amesteca. Dupe ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca orezul este fiert. Se adauga cubuletele de ardei si se amesteca cu grija.
4. Vasul se lasa acoperit, la cald, inca 5 minute, dupa care caracatita cu orez poate fi servita.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii