autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Caracatita frageda

Autor: cupax (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cupax (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii, proaspata daca se poate (are o savoare deosebita), 2-4 catei de usturoi, curatati si taiati bucati mari, 4-6 linguri de ulei de masline, 1 ardei iute mic, sare de mare, piper, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.
Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)
Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute
Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.
Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.
Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei
Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie
Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie
!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita frageda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos curry

Pui cu sos curry

Se caleste pieptul de pui cu o lingura de ulei, se adauga ceapa si usturoiul si se stinge cu putina

9 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 16 %
189.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii
  • proaspata daca se poate (are o savoare deosebita)
  • 2-4 catei de usturoi
  • curatati si taiati bucati mari
  • 4-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • sare de mare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu orez si legume