autor:

» » Mancaruri cu carne

Caracatita frageda

Autor: cupax (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cupax (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii, proaspata daca se poate (are o savoare deosebita), 2-4 catei de usturoi, curatati si taiati bucati mari, 4-6 linguri de ulei de masline, 1 ardei iute mic, sare de mare, piper, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.
Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)
Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute
Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.
Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.
Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei
Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie
Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie
!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita frageda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii
  • proaspata daca se poate (are o savoare deosebita)
  • 2-4 catei de usturoi
  • curatati si taiati bucati mari
  • 4-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • sare de mare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor