autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Caracatita frageda

Autor: cupax (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cupax (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii, proaspata daca se poate (are o savoare deosebita), 2-4 catei de usturoi, curatati si taiati bucati mari, 4-6 linguri de ulei de masline, 1 ardei iute mic, sare de mare, piper, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.
Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)
Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute
Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.
Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.
Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei
Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie
Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie
!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita frageda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa

11 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam

40 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii
  • proaspata daca se poate (are o savoare deosebita)
  • 2-4 catei de usturoi
  • curatati si taiati bucati mari
  • 4-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • sare de mare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci