autor:

» » Mancaruri cu carne

Caracatita frageda

Autor: cupax (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cupax (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii, proaspata daca se poate (are o savoare deosebita), 2-4 catei de usturoi, curatati si taiati bucati mari, 4-6 linguri de ulei de masline, 1 ardei iute mic, sare de mare, piper, 100 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.
Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)
Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute
Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.
Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.
Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei
Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie
Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie
!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita frageda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 caracatita de 1-1,5 kg / pentru 4-6 portii
  • proaspata daca se poate (are o savoare deosebita)
  • 2-4 catei de usturoi
  • curatati si taiati bucati mari
  • 4-6 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute mic
  • sare de mare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza