autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

CARAMELE CU NUCA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
450g. zahar,, 6 linguri de frisca pentru cafea,, 25g. unt moale,, 175g. ciocolata semiamara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca zaharul cu frisca pentru cafea, pana cand se obtine o compozitie groasa.
2. Se adauga untul moale si ciocolata data pe razatoare. Se topeste la foc mic, amestecand mereu.
3. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare, amestecand energic. Se ia oala de pe foc si se bate compozitia pana se ingroasa. Se unge cu unt o forma dreptunghiulara si se toarna compozitia fierbinte in ea. Se pune la rece.
3. Dupa ce s-a racit putin compozitia, se taie caramelelul in patratele si se orneaza fiecare bucatica cu o jumatate de nuca.

Nota: Dupa ce s-au racit de tot, pastrati caramelele intr-o cutie cu capac. Se potrivesc bine si pentru cadou. In acest sens, se umple o punga transparenta cu caramele si se leaga cu o funda colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARAMELE CU NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara.

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Caramele din lapte condensat

Caramele din lapte condensat

Luati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica,

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fagure