Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.
Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii