autor:

Fara foto

» » Aperitive

Carnati afumati si uscati

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
1 kg carne de porc, 1 kg carne de vita, 500 g slaninuta, 40 g sare, 3g piper pisat, usturoi dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Carnea, de porc si de vita, se taie bucati si se trece prin masina de tocat separat, carnea de vita se trece de doua ori. La pasta obtinuta si omogenizata se adauga condimentele, apoi se amesteca adaugînd si putina supa calduta sau apa (circa 100 ml).

Cu aceasta pasta se umplu intestinele. Se leaga la capete cu sfoara, se asaza pe o şipcă si se expun pentru zvintare, apoi se afuma la fum cald citeva zile.

Cind sint gata patrunsi, se pastreaza la rece in incaperi aerisite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati afumati si uscati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Carnaciori in halat de branza si cartofi

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert,

14 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    pilot1974 , 19 noiembrie 2009

    nu e mai bun un fum rece oare, ce zice-ti, sau gresesc.

  • Fara foto

    faur , 20 septembrie 2009

    Sa nu se foloseasca lemn de rasinoase la afumarea carnii si a produselor din carne. Sint zone unde acestea se afuma cu lemn de mar,par sau cires.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Reteta e foarte buna.

    • Fara foto

      marius , 19 iulie 2009

      Cu ce lemn se afuma cel mai bn cirnatii si carnea?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 500 g slaninuta
  • 40 g sare
  • 3g piper pisat
  • usturoi dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

pilot1974

nu e mai bun un fum rece oare, ce zice-ti, sau gresesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pate de ficat de pui cu morcovi