autor:

maria mihalache

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Carnati ca la mama acasa

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
-carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa), -usturoi(1 capatana/kg de carne), -piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne), -sare(circa 30 g/kg de carne), -1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii), -apa sau zeama de carne, -mate subtiri

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.
Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai adauga si putina apa sau zeama de carne.
Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati sip e care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce si apoi cine doreste poate sa ii si afume( dupa preferinte)
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.
Sunt deliciosi de buni .
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • maria mihalache , 22 ianuarie 2015

    multumesc,Corneliu!

  • Gina Bucatariu , 06 decembrie 2014

    cornel da nu mai pune delicii ca ma si duc acasa sai maninc

  • Corneliu Miriam Andronic , 03 septembrie 2014

    foarte buni

    • maria mihalache , 12 februarie 2010

      Sunt de aceiasi parere cu tine Panseluta.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      ca si carnatii facuti incasa nu exista alti carnati mai buni

    • maria mihalache , 01 februarie 2010

      Cely, sa stii ca zilele trecute barbatu-meu chiar zicea"ce ar fi daca am mai face o portie de carnati?"...........dar eu am fost ferma,pe pozitie si am zis"la Craciun,pana atunci sa-ti pui pofta-n cui".Dar sa stii ca merita sa faci in casa decat sa te duci sa cumperi din magazin, asa ca nu se stie daca nu voi ceda la rugamintile lui George. Te pup!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Maria, de ce sa astepti Craciunul cand sunt atat de buni? Mai facem o portie si pentru Paste.

    • maria mihalache , 19 ianuarie 2010

      Mari, incerc sa scriu retetele pe intelesul tuturor.........ca doar d-aia postez , poate cineva ii place si vrea sa faca.Multumesc de aprecieri. Valentina,Cely,Myra asa de buni au iesit ca sotul meu a zis sa repetam ..........numai ca eu am zis"la Craciun"!!!!! Amic,am zis ca daca pun ardei iute nu mai pun boia..........este o reteta simpla ,exact reteta care o facea si bunica pe vremuri .Multumesc de urari si te mai astept.Multa sanatate si toate cele bune si tie si celor dragi tie.

    • amic , 18 ianuarie 2010

      Asa ii fac si eu, dar adaug pentru culoare doar, boia dulce, sau iute, sau de ambele, dupa cum imi pica la mana. Carnatul - regele preparatelor din carne. Sanatate Marie, sanatate tuturor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte buni..........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte gustosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Deliciosi...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bine prezentat. După reţeta asta poate face oricine cârnaţi de casă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • -carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • -usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • -piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • -sare(circa 30 g/kg de carne)
  • -1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
  • -apa sau zeama de carne
  • -mate subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

multumesc,Corneliu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Snitel Parizian