Carnati de casa

Se toaca carnea, slanina, usturoiul.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Carnati de casa

Ingrediente

  • -25 kg.carne slaba de porc
  • -3 kg.slanina de porc
  • -6 linguri mari de sare
  • -1 lingura piper macinat
  • -1 plic boia de ardei dulce,17 gr
  • -700 gr. usturoi
  • -1 lingurita oregano
  • -intestine de porc pentru carnati

Mod de preparare

Se toaca carnea, slanina, usturoiul. Peste ele se adauga toate condimentele, se omogenizeaza si se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se lasa doua trei zile la scurs in balcon pe un facalet sau pe o nuia de lemn mai groasa asa cat sa nu se rupa si se pune sub ei un vas in care sa curga surplusul de lichid din ei.

Se pun doua linguri de untura in tava de la aragaz, se asaza peste ea un carnat mare si frumos si se da tava pentru circa 50 minute la foc potrivit sau pana cand se rumeneste carnatul, dupa care se rastoarna intr-un vas mare. Se repeta operatiunea pana cand toti carnatii sunt prajiti. Se taie in bucati mici si se asaza intr un vas dupa care se toarna peste ei untura calda.

Se pune capacul la vas si se da la rece. Se servesc cum vreti voi, simpli cu mustar, calzi cu mamaliguta si branza, sunt multe feluri in care puteti servi acesti carnati deliciosi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise