autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Carnati de casa cu cartofi smantaniti

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
- 750 g carnati de porc proaspeti, - 1 kg cartofi, - 250 g smantana, - 2-3 catei usturoi, - 2 linguri untura, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun carnatii intr-o tigaie se toarna apa peste ei. Pentru a fi bine patrunsi si sa se friga complet se acopera cu un capac si se fierb la foc potrivit pana scade apa. Apoi se adauga untura si se prajesc, intorcandu-i pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb dar nu asa mult incat sa devina sfarmiciosi.
Se fierb ouale, se curata se scot galbenusurile iar albusul fiert se taie fasii. Se piseaza usturoiul. Galbenusurile, albusurile se freaca cu smantana si peste compozitie se adauga usturoiul. Amestecul se toarna peste cartofi, se adauga sare si piper dupa gust.
Se servesc carnatii cu garnitura de cartofi.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa cu cartofi smantaniti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    interesanti cartofii preparati astfel! Eu as servi cu salata de varza acra

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Mergeeeeee!!!! Asa consistent cum este, macar o data merita de mancat.

    • Fara foto

      auradana , 14 ianuarie 2010

      Cate oua se fierb, ca nu scrie la "Ingrediente"? Oricum , asta e un preparat care contine multe , multe calorii: carnat de porc, untura, smantana, oua, toate asociate cu cartofi...Si daca mai mananci si paine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 750 g carnati de porc proaspeti
  • - 1 kg cartofi
  • - 250 g smantana
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 linguri untura
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde