autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Carnati de casa cu cartofi smantaniti

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
- 750 g carnati de porc proaspeti, - 1 kg cartofi, - 250 g smantana, - 2-3 catei usturoi, - 2 linguri untura, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pun carnatii intr-o tigaie se toarna apa peste ei. Pentru a fi bine patrunsi si sa se friga complet se acopera cu un capac si se fierb la foc potrivit pana scade apa. Apoi se adauga untura si se prajesc, intorcandu-i pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb dar nu asa mult incat sa devina sfarmiciosi.
Se fierb ouale, se curata se scot galbenusurile iar albusul fiert se taie fasii. Se piseaza usturoiul. Galbenusurile, albusurile se freaca cu smantana si peste compozitie se adauga usturoiul. Amestecul se toarna peste cartofi, se adauga sare si piper dupa gust.
Se servesc carnatii cu garnitura de cartofi.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa cu cartofi smantaniti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui

Frigarui

Portionam carnea si o lasam la macerat in vinul condimentat pentru o ora. Infingem carnea in tepuse,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    interesanti cartofii preparati astfel! Eu as servi cu salata de varza acra

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Mergeeeeee!!!! Asa consistent cum este, macar o data merita de mancat.

    • Fara foto

      auradana , 14 ianuarie 2010

      Cate oua se fierb, ca nu scrie la "Ingrediente"? Oricum , asta e un preparat care contine multe , multe calorii: carnat de porc, untura, smantana, oua, toate asociate cu cartofi...Si daca mai mananci si paine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 750 g carnati de porc proaspeti
  • - 1 kg cartofi
  • - 250 g smantana
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 linguri untura
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SARMALE