autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Carnati de porc

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Ingrediente
1,5 kg carne de porc proaspata, 0,5 kg grasime(slanina proaspata), 100 ml apa, 20 g sare, 1/2 lingurita piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 1 lingurita boia, membrana de porc din comert gata curatata. Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical. Sigur ca puteti pregati carnati dintro cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta. Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator. Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.
Mai multe retete gasiti pe blogul meu, la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnati si vinete

Friptura de porc cu carnati si vinete

Asezam toate ingredientele in tava,punem ulei,condimente,o cana de apa si...gata,punem tava in cuptor

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura si carnati de porc cu legume la cuptor

Friptura si carnati de porc cu legume la cuptor

Se spala bine carnea de porc, apoi se asaza in tava cu ulei. Adaugam cartofii, carnatii, condimentele,

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sarkozi Iosif , 11 decembrie 2013

    Cam asa procedez si eu ,in plus mai adaug si o lingurita de cimbru si o jumatate de lingurita de ardei iute sa fie mai picanta.Se poate tine in congelator si fara sa dai la fum.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc proaspata
  • 0,5 kg grasime(slanina proaspata)
  • 100 ml apa
  • 20 g sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • membrana de porc din comert gata curatata. Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin
  • mixati-l cu mixerul vertical. Sigur ca puteti pregati carnati dintro cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne