autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Carnati de porc

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Ingrediente
1,5 kg carne de porc proaspata, 0,5 kg grasime(slanina proaspata), 100 ml apa, 20 g sare, 1/2 lingurita piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 1 lingurita boia, membrana de porc din comert gata curatata. Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical. Sigur ca puteti pregati carnati dintro cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta. Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator. Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.
Mai multe retete gasiti pe blogul meu, la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet  si carnati de porc in sos de vin la cuptor

Cotlet si carnati de porc in sos de vin la cuptor

Cepele se curata de coaja,se spala si se taie felii care se aseaza in tava formand un pat de ceapa

12 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

Pulpa de porc se sareaza,se asaza intr-o tava unsa,se presara cu piperul boabe ,se adauga 1/2 pahar

1 vot    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sarkozi Iosif , 11 decembrie 2013

    Cam asa procedez si eu ,in plus mai adaug si o lingurita de cimbru si o jumatate de lingurita de ardei iute sa fie mai picanta.Se poate tine in congelator si fara sa dai la fum.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc proaspata
  • 0,5 kg grasime(slanina proaspata)
  • 100 ml apa
  • 20 g sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • membrana de porc din comert gata curatata. Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin
  • mixati-l cu mixerul vertical. Sigur ca puteti pregati carnati dintro cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )