Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.

După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.

Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.

Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise