Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.

După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.

Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.

Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor