autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -, (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat), apă, vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.
După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.
Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.
Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnaţi "prăjiţi" în vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

se toaca varza marunt,marunt,se pune ceapa tocata intr-o tigaie mai mare la dinstuit cu putin ulei

23 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME

RULADA DE CURCAN UMPLUTA CU LEGUME

Pieptul de curcan se toaca prin masina de tocat, impreuna cu putina ceapa si verdeata.Apoi se amesteca

8 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    Super buni acesti deliciosi carnati in vin! Trecand pe la o macelarie aici in Dublin si vazind carnati proaspeti si foarte lungi,imediat mi-am adus aminte de aceasta reteta. Fara sa stau prea mult pe ganduri am cumparat un kilogram si i-am preparat dupa reteta ta, cu vin rosu "producator" din zona Iasilor. Asa cum se vede si in fotografii, au iesit foarte buni mai ales acompaniat de cartofi taranesti. Aceasta reteta a fost apreciata foarte mult de mine, sotia, un italian si o prietena din Franta fiind musafirii mei la masa. Mancarea a fost acompaniata de un vin rose "Mateus" portughez, facut cadou de musafiri. Bravo pentru reteta si chiar il recomand pentru toti cunoscatorii de mancaruri "gustoase"

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2012

    Foarte interesant,am sa incerc si eu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Tare buni mai sunt,le-am facut proba de mai multe ori ,m-au incantat de fiecare data !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Cu siguranta voi incerca si eu.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Buna idee! Cu siguranta voi incerca. Felicitari!***** Am salvat retete.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Waw ! carnatii astia te si satura te si ametesc, hi,hi,hi. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesant,am sa incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Coq au vin de pui cu dovleac si mere