autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -, (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat), apă, vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.
După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.
Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.
Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnaţi "prăjiţi" în vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    Super buni acesti deliciosi carnati in vin! Trecand pe la o macelarie aici in Dublin si vazind carnati proaspeti si foarte lungi,imediat mi-am adus aminte de aceasta reteta. Fara sa stau prea mult pe ganduri am cumparat un kilogram si i-am preparat dupa reteta ta, cu vin rosu "producator" din zona Iasilor. Asa cum se vede si in fotografii, au iesit foarte buni mai ales acompaniat de cartofi taranesti. Aceasta reteta a fost apreciata foarte mult de mine, sotia, un italian si o prietena din Franta fiind musafirii mei la masa. Mancarea a fost acompaniata de un vin rose "Mateus" portughez, facut cadou de musafiri. Bravo pentru reteta si chiar il recomand pentru toti cunoscatorii de mancaruri "gustoase"

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2012

    Foarte interesant,am sa incerc si eu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Tare buni mai sunt,le-am facut proba de mai multe ori ,m-au incantat de fiecare data !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Cu siguranta voi incerca si eu.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

      Buna idee! Cu siguranta voi incerca. Felicitari!***** Am salvat retete.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Waw ! carnatii astia te si satura te si ametesc, hi,hi,hi. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Estera Flori (Chef de cuisine)

Foarte interesant,am sa incerc si eu

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli