Carnati proaspeti de casa

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Carnati proaspeti de casa

Ingrediente

  • La timpul de preparare am adaugat si timpul in care am tinut compozitia pentru carnati la rece
  • 3 kg carne de porc
  • 8 m mate
  • sare,piper,ienibahar,cimbru,boia dulce dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • putin ardei iute tocat (eu am pus un ardei potrivit)
  • 4-5 linguri ulei sau mai mult daca carnea nu este suficient de grasa
  • cca 100 ml apa minerala pentru a iesi pufosi

Mod de preparare

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.

Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.

Se condimenteaza si sareaza ,se adauga usturoi dupa gust, ardeiul iute,se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine…Eu tin compozitia cateva ore la frigider inainte de a folosi la umplerea carnatilor.

Compozitia obtinuta se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat..

Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete ,se formeaza carnatii prin rasucire si se pun pentru 2-3 la zvantat la aer rece.Dupa ce s-au zvantat,s-au uscat se pot praji,se pot prepara pe gratar sau la cuptor sau chiar se pot afuma...

Carnatii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise