autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive, Fripturi, Retete de Craciun

Carnati proaspeti de casa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
La timpul de preparare am adaugat si timpul in care am tinut compozitia pentru carnati la rece, , 3 kg carne de porc, 8 m mate, sare, dulce dupa gust, usturoi dupa gust, putin ardei iute tocat (eu am pus un ardei potrivit), 4-5 linguri ulei sau mai mult daca carnea nu este suficient de grasa, cca 100 ml apa minerala pentru a iesi pufosi

Dificultate: Redusa Timp: 5h

43 voturi

Mod de preparare

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.
Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.
Se condimenteaza si sareaza ,se adauga usturoi dupa gust, ardeiul iute,se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine…Eu tin compozitia cateva ore la frigider inainte de a folosi la umplerea carnatilor.
Compozitia obtinuta se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat..
Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete ,se formeaza carnatii prin rasucire si se pun pentru 2-3 la zvantat la aer rece.Dupa ce s-au zvantat,s-au uscat se pot praji,se pot prepara pe gratar sau la cuptor sau chiar se pot afuma...

Carnatii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati proaspeti de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de porc cu mazare si friganele

Piept de porc cu mazare si friganele

Se pregateste carnea tocata se sareaza, pipereaza, boia si oregano, se toaca o ceapa marunt, se amesteca

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata

17 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Va multumesc...

  • Fara foto

    Goji Romania , 26 decembrie 2014

    GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume. O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine. Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului: - See more at: http://www.gojiromania.com

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

    Multumesc mult...Acum 2-3 zile am terminat operatiunea carnati, caltabosi, jumarele, sunculite, tobite, lebar si astept cu nerabdare Craciunul sa pot gusta si eu din aceste preparate traditionale... Sarbatori cu bine...

    • Fara foto

      Atalia Dinov , 22 decembrie 2013

      Par..f.frumosi si f.gustosi

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 05 decembrie 2013

      Mai buni sunt daca amesteci carnea de porc cu carne de vita .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      Draga Georgeta nu se lipesc absolut deloc si totodata isi pastreaza gustul, aromele si culoarea... Asa am invatat de la bunica mea, asa faceau la tara si sunt super buni...

    • Fara foto

      Georgeta Violeta , 03 decembrie 2013

      Carnatii inainte de a fi dati la rece se tin 5-6 ore langa o sursa de caldura, pentru a se usca matele si pentru a capata o culoare frumoasa (roz) si numai dupa aceia se dau la frig. In acest fel nu mai ajung sa lipeasca dupa 2 zile de pastrat la rece ci incep sa se usuce frumos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2013

      Din pacate se termina foarte repede...

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Cred ca sunt foarte gustosi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Mare dreptate ai Costeo...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Carnati,facuti in casa sunt o minunatie!Problema e ca se termina repede,carnati de fiecare data,inaintea celorlate produse specifice anotimpului rece

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 august 2012

      Asa este... ce e facut in casa e mult mai sanatos ,mai gustos si parca mananci cu mai multa placere...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Si eu pregatesc carnati de casa in fiecare an cand tai porcul,nu se compara cu ce cumperi din comert !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Si noi facem in fiecare an, sunt tare buni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc ...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      La fel ca la caltabosi .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

      Multumesc mult...Si eu mai combin uneori carnea ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Arata super carnatii tai ! Si eu pregatesc asa ceva cand tai porcul dar combin carne de porc cu pulpa de vita sa fie mai "dietetici ".

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri si comentarii...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ce buni trebuie sa fie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Tare frumosi, o bunatate.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata foarte bine si reteta este foarte explicita...i-as perpara cu mare drag,asa stiu sigur ce mananc...dar nu am sanse sa gasesc mate...! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Buni trebuie sa mai fie. Mi-aduce aminte de Craciun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Si noi ii mai afumam cateodata Cely...Anul acesta a facut un vecin afumatoare,dar inainte de prepararea carnatilor...Am afumat decat toba,care a iesit o bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...Ce bine arata carnatii preparati de Sidy...

    • Fara foto

      Sidy , 10 ianuarie 2010

      Minunat arata carnatii tai ! Asa se fac si la noi si se prajesc asa cruzi sau se afuma...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte buni. La noi se afuma. Am sa incerc si reteta asta. Apetisanti mai sunt

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Multumesc mult...O sa incerc si reteta ta...

    • Fara foto

      Petra , 08 ianuarie 2010

      Eu pun intotdeauna putin din ,zeama ,unde am fiert carnea si ce mai trebuie ptr. toba,nu mult un polonic,doua.. Fac exact reteta ta si ies minunat carnatii,dar las compozitia fara usturoi ,peste noapte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

43 voturi

Ingrediente

  • La timpul de preparare am adaugat si timpul in care am tinut compozitia pentru carnati la rece
  • 3 kg carne de porc
  • 8 m mate
  • sare, dulce dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • putin ardei iute tocat (eu am pus un ardei potrivit)
  • 4-5 linguri ulei sau mai mult daca carnea nu este suficient de grasa
  • cca 100 ml apa minerala pentru a iesi pufosi

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la gratar