autor:

Fara foto

» » Aperitive

Carnati proaspeti

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
1 kg carne de porc, 500 g grasime ramasa de la degresarea intestinelor, 200 g carne de vita, 50 g usturoi, 3 g piper, 2 g cimbru praf, 25 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

87 voturi

Mod de preparare

Carnea si grasimea se spala si se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare adaugind putina apa. Carnea si grasimea se toaca cu masina, folosind sita mijlocie. Pasta obtinuta se amesteca cu sare, piper, cimbru, si mujdei. Compozitia omogenizata se trece printr-un sprit special pentru carnati si se umplu intestinele. Cirnatii preparati se tin la frig (frigider) pentru fezandare, citeva ore. Se pregatesc la gratar sau prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion si se tin in apa cu sare si putin

43 voturi    30 comentarii
5h
Fripturi
Lasagna de cârnati proaspeti

Lasagna de cârnati proaspeti

Ca sã ies din obisnuintã am schimbat carnea pe cârnati proaspeti, am folosit cârnati neafumati

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Cu mamalicuta sunt super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Ce buni sunt!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare gustosi sunt...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Mie imi plac mai mult carnatii afumati.

    • Fara foto

      liubaciorici , 07 ianuarie 2009

      Am pregatit chiar aseara cirnati de casa impreuna cu sotul meu ,care m-a ajutat sa-i umplu.Azi ,de Craciun am prajit cirnatii in tigae ,i-am servit cu varza murata cu putin ulei ,au fost deliciosi !!!!!!!!!

    • Fara foto

      cornelia , 21 decembrie 2008

      In farfurie musai sa ai carnati prajiti, caltabos si sangerete prajit! Se mananca cu paine de casa si, ca si garnitura, sfecla rosie sau varza marunta, murata. Ti se bat turcii la gura!

    • Fara foto

      florin , 06 decembrie 2008

      ies mult mai buni daca usturoiul il amesteci ( la cantitatea de mai sus )cu 200 ml vin alb

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

      Carnatii prajiti se pot servi cu diferite garnituri.. Cu cartofi, cu fasole ,cu varza...cu ce vi se face pofta ! Eu ii servesc cu cartofi si un sos de ardei gras, nemtesc...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

87 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 500 g grasime ramasa de la degresarea intestinelor
  • 200 g carne de vita
  • 50 g usturoi
  • 3 g piper
  • 2 g cimbru praf
  • 25 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cu mamalicuta sunt super !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele de porc