Carnati traditionali de porc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Carnati traditionali de porc

Ingrediente

  • carne de pe burta porcului
  • pulpa de porc
  • putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg)
  • circa 10 metri de mate
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura boia de ardei iute
  • 2 capatane usturoi

Mod de preparare

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat.

Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute.

Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate mirodeniile.

Matele le spalam atat pe exterior cat si pe interior, punand apa pe interiorul lor vom vedea unde sunt sparte.

Atasam ustensila pentru carnati la masina de tocat, iar pe el punem matul iar la capat ii facem un nod.

Punem carne in masina de tocat, apoi invartim, cineva tine de capatul matului pentru a fi umplut mai usor.

Ii facem cat de mari dorim, noi i-am facut mai micuti, ii rasucim cand avem dimensiunea dorita, continuam cu umplerea matului procedand la fel pana terminam toata compozitia de carne.

Ai mei au vrut sa fie afumati, asa ca mama i-a dus la tara si i-a afumat putin. Sarcina asta i-a cuvenit ei.

Se patreaza in loc rece, la congelator sau in untura. Noi cativa i-am pus in untura.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise