autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carnati traditionali de porc

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Ingrediente
carne de pe burta porcului, pulpa de porc, putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg), circa 10 metri de mate, 2-3 linguri sare, piper, 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce, 1/2 lingura boia de ardei iute, 2 capatane usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute.
Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate mirodeniile.
Matele le spalam atat pe exterior cat si pe interior, punand apa pe interiorul lor vom vedea unde sunt sparte.
Atasam ustensila pentru carnati la masina de tocat, iar pe el punem matul iar la capat ii facem un nod.
Punem carne in masina de tocat, apoi invartim, cineva tine de capatul matului pentru a fi umplut mai usor.
Ii facem cat de mari dorim, noi i-am facut mai micuti, ii rasucim cand avem dimensiunea dorita, continuam cu umplerea matului procedand la fel pana terminam toata compozitia de carne.
Ai mei au vrut sa fie afumati, asa ca mama i-a dus la tara si i-a afumat putin. Sarcina asta i-a cuvenit ei.
Se patreaza in loc rece, la congelator sau in untura. Noi cativa i-am pus in untura.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati traditionali de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2015

    Stefan Stoica, asa facea mama cand eram copii, dar acum nu prea mai mancam, cel putin eu nu mananc deloc!

  • Fara foto

    Stefan Stoica , 09 decembrie 2015

    CARNATII SE PRAJESC IN UNTURA SE SCOT INTRUN BOL SI LASAM UNTURA SA SE RACEASCA DAR NU DE TOT CARNATII SE ASEAZA IN BORCANE SI SE TOARNA UNTURA PESTE EI SA NU RAMANA GOLURI BORCANELE SE VOR RASUCI USOR DINTRO PARTE IN ALTA SE LASA SA SE RACEASCA COMPLET SE LEAGA BORCANELE SI SE ASEAZA IN CAMARA

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2013

    Multumesc Viorica!

    • Fara foto

      Viorica Iluca , 29 decembrie 2013

      mincare bunaaaaaaa.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

      Este bine si cum zici tu Gabriela!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

      Silvia cand s-a topit slaninuta pe 3/4 pentru untura am dat drumul carnatilor taiati bucati potrivite si i-am lasat pana a fost topita toata slanina.

    • Fara foto

      Gabriela Stefan , 23 decembrie 2013

      eu nu fac nod la capat pt ca ramane aer ;ii leg la ambele capete la sfarsit si ii intep cu o scobitoare din loc in loc pt ca sa iasa aerul

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 22 decembrie 2013

      In untura ii mai pastram cruzi ,s-au mai intai prajiti?

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

      Aici e vorba de gusturi Ion!

    • Fara foto

      Ion Faur , 22 decembrie 2013

      As pune usturoi in cantitate mai mare; o căpățână de usturoi (cca 20 g) la kg de carne.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • carne de pe burta porcului
  • pulpa de porc
  • putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg)
  • circa 10 metri de mate
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura boia de ardei iute
  • 2 capatane usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Stefan Stoica, asa facea mama cand eram copii, dar acum nu prea mai mancam, cel putin eu nu mananc deloc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui