autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Carnati

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg de carne de porc, 150 g slanina, 1 capatana de usturoi, 30 g sare, 1/2 lingurita piper, 1 varf de cutit mirodenii pentru carnati, intestine de porc

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Se trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga bucatile mici de slanina tocata, usturoi pisat, sare, piper, mirodenii. Se framanta totul bine, adaugand si putina zeama de carne. Se ataseaza la masina de tocat tubul special pentru umplut carnati. Intestinele, bine curatate si spalate, se umplu cu compozitia incet si nu prea indesat, ca sa nu se sparga.
Carnatii se servesc proaspeti, prajiti in untura, dar se pot de asemenea zvanta si afuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carnati si afumatura

Sarmale cu carnati si afumatura

Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt

1 vot    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Si eu o toc o singura data.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Cate bordee, atatea obicee. Noi tocam o data carnea de porc,in amestec, cu cea de vitel si slanina.

  • Fara foto

    Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    De ce trebuie tocata carnea de 2-3 ori prin masina de tocat, ca doar nu vrem sa facem pate de porc, nu ?? Carnatii traditionali romanesti se fac din carne si slanina tocate din bardita!! Indicatia "se adauga bucatile mici de slanina tocata" este destul de aproximativa: tocata cu masina de tocat sau din cutit se scot acele bucati mici?? Mai este ceva: ma indoiesc ca un gospodar baga muschii porcului la carnati!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • 150 g slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 30 g sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 varf de cutit mirodenii pentru carnati
  • intestine de porc

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu o toc o singura data.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Iepure la cuptor