autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Carne á Alentejana

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
800 gr. bucãti de carne fãrã grãsime ( porc sau vacã ), 2 linguri pastã de ardei, 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti, 2-3 foi de dafin, sare, piper, 2 dl vin alb sau rosé, 500 gr. scoici, 1 kg. de cartofii, ulei alimentar, unturã sau ulei de mãsline pt. prãjit, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt, optional:, 1 lãmâie, mãsline, murãturi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteazã cu pasta de ardei, usturoiul, foile de dafin, sare, piper si vin.
Se lasã cel putin 4 ore, la rece.
2)Scoicile dacã sunt proaspete, se pun in apã cu sare, cam cu 2 ore inainte de a le folosi (sau apa de unde au fost capturate) pt. a scoate nisipul...Inainte de a fi folosite se spalã f. bine.
Dacã sunt congelate, ele deja sunt curãtate si ambalate de fabricã, deci se pot spãla si folosi imediat.
3)Cartofii se taie in cuburi si se prãjesc (la aceastã retetã portughezii folosesc unturã).
Se lasã la scurs.
4)Se pun 4 linguri de ulei ( sau 2 linguri de unturã) intr-o tigaie mare, si când sa incintat, pune carnea stoarsã bine de marinatã.
Lasã la prãjit, cam 5 minute cu capac, amestecând din când in când.
5)Toarnã marinata, si lasã sã fiarbã cam 2 minute, cu capac...
6)Adaugã scoicile, amestecã si pune capac.
Când se deschid, se pune coriandrul tocat si cartofii prãjiti.
Amestecã bine.
Am servit cu suc de lãmâie.
Impreunã cu marinata, am pus multii cãtei de usturoi intregi, ii plac sotului.
Aici, in Algarve se serveste cu mãsline si murãturi tocate mãrunt.Este o mâncare traditionalã foarte apreciatã, se serveste in majoritatea restaurantelor si cafenelelor (chiar baruri) cu specific portughez, cel mai des la meniul zilei.
Sunt persoane care adaugã si crevetii...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne á Alentejana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata

23 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    frumoasa bucataria portugheza,combinatii interesante.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prezentare tare frumoasa si cred ca si gustul este pe masura!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Foarte interesant Mihaela, am sã incerc si eu! Vã multumesc fetelor!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Foarte aromata si apetisanta! Si in tarile arabe la multe mancaruri se pun cateii de usturoi intregi; de exemplu printre sarmale.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Arata foarte bine mancarica ta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      N-am gatit niciodata scoici,cred ca m-ai convins. Felicitari,Ramona!Prezentare minunata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O bunatate trebuie sa fie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 800 gr. bucãti de carne fãrã grãsime ( porc sau vacã )
  • 2 linguri pastã de ardei
  • 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2 dl vin alb sau rosé
  • 500 gr. scoici
  • 1 kg. de cartofii
  • ulei alimentar
  • unturã sau ulei de mãsline pt. prãjit
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt
  • optional:
  • 1 lãmâie
  • mãsline
  • murãturi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

paviasi (Chef de cuisine)

frumoasa bucataria portugheza,combinatii interesante.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ceafa la gratar si cartofi prajiti