autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Carne á Alentejana

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
800 gr. bucãti de carne fãrã grãsime ( porc sau vacã ), 2 linguri pastã de ardei, 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti, 2-3 foi de dafin, sare, piper, 2 dl vin alb sau rosé, 500 gr. scoici, 1 kg. de cartofii, ulei alimentar, unturã sau ulei de mãsline pt. prãjit, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt, optional:, 1 lãmâie, mãsline, murãturi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteazã cu pasta de ardei, usturoiul, foile de dafin, sare, piper si vin.
Se lasã cel putin 4 ore, la rece.
2)Scoicile dacã sunt proaspete, se pun in apã cu sare, cam cu 2 ore inainte de a le folosi (sau apa de unde au fost capturate) pt. a scoate nisipul...Inainte de a fi folosite se spalã f. bine.
Dacã sunt congelate, ele deja sunt curãtate si ambalate de fabricã, deci se pot spãla si folosi imediat.
3)Cartofii se taie in cuburi si se prãjesc (la aceastã retetã portughezii folosesc unturã).
Se lasã la scurs.
4)Se pun 4 linguri de ulei ( sau 2 linguri de unturã) intr-o tigaie mare, si când sa incintat, pune carnea stoarsã bine de marinatã.
Lasã la prãjit, cam 5 minute cu capac, amestecând din când in când.
5)Toarnã marinata, si lasã sã fiarbã cam 2 minute, cu capac...
6)Adaugã scoicile, amestecã si pune capac.
Când se deschid, se pune coriandrul tocat si cartofii prãjiti.
Amestecã bine.
Am servit cu suc de lãmâie.
Impreunã cu marinata, am pus multii cãtei de usturoi intregi, ii plac sotului.
Aici, in Algarve se serveste cu mãsline si murãturi tocate mãrunt.Este o mâncare traditionalã foarte apreciatã, se serveste in majoritatea restaurantelor si cafenelelor (chiar baruri) cu specific portughez, cel mai des la meniul zilei.
Sunt persoane care adaugã si crevetii...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne á Alentejana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute fine

Chiftelute fine

Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea

27 voturi    27 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    frumoasa bucataria portugheza,combinatii interesante.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prezentare tare frumoasa si cred ca si gustul este pe masura!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Foarte interesant Mihaela, am sã incerc si eu! Vã multumesc fetelor!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Foarte aromata si apetisanta! Si in tarile arabe la multe mancaruri se pun cateii de usturoi intregi; de exemplu printre sarmale.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Arata foarte bine mancarica ta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      N-am gatit niciodata scoici,cred ca m-ai convins. Felicitari,Ramona!Prezentare minunata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O bunatate trebuie sa fie...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 800 gr. bucãti de carne fãrã grãsime ( porc sau vacã )
  • 2 linguri pastã de ardei
  • 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2 dl vin alb sau rosé
  • 500 gr. scoici
  • 1 kg. de cartofii
  • ulei alimentar
  • unturã sau ulei de mãsline pt. prãjit
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt
  • optional:
  • 1 lãmâie
  • mãsline
  • murãturi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

paviasi (Chef de cuisine)

frumoasa bucataria portugheza,combinatii interesante.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati