autor:

Lili

» » Mancaruri cu carne

Carne de iepure cu ciuperci

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele, 300 g ciuperci proaspete, o ceapa taiata marunt, sos alb(bechamel)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Am dezosat carnea de iepure, am portionat-o in bucati mici, am innabusit-o in grasime si apa in oala sub presiune,dar se poate si in vas cu capac. In acest timp am calit ceapa taiata marunt, am adaugat ciupercile, spalate, curatate, taiate lame, si le-am lasat pana cand sucul ciupercilor a scazut. Am amestecat carnea cu ciupercile, si am adaugat sosul alb.
Acest sos se realizeaza din lapte, faina, unt si sare. Untul se topeste in tigaie, se adauga faina dizolvata in 1/3 din lapte rece, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, se adauga treptat restul de lapte.
Sa revin la carnea cu ciuperci. Dupa adaugarea sosului, se mai tine preparatul pe foc mic cateva minute, pentru armonizarea gusturilor, amestecand usor.
Eu l-am servit cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Intre  tocana si gulas = ceaunita

Intre tocana si gulas = ceaunita

Asa de frumosi sint cartofii noi incit ma tenteaza grozav atunci cind ii vad pe tarabele din piata

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta din lavas cu carne

Placinta din lavas cu carne

Carnea tocata se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare timp de

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    N-am mancat niciodata carne de iepure de casa.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele
  • 300 g ciuperci proaspete
  • o ceapa taiata marunt
  • sos alb(bechamel)

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata carne de iepure de casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui Pekin cu sos de lamaie