autor:

Lili

» » Mancaruri cu carne

Carne de iepure cu ciuperci

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele, 300 g ciuperci proaspete, o ceapa taiata marunt, sos alb(bechamel)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Am dezosat carnea de iepure, am portionat-o in bucati mici, am innabusit-o in grasime si apa in oala sub presiune,dar se poate si in vas cu capac. In acest timp am calit ceapa taiata marunt, am adaugat ciupercile, spalate, curatate, taiate lame, si le-am lasat pana cand sucul ciupercilor a scazut. Am amestecat carnea cu ciupercile, si am adaugat sosul alb.
Acest sos se realizeaza din lapte, faina, unt si sare. Untul se topeste in tigaie, se adauga faina dizolvata in 1/3 din lapte rece, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, se adauga treptat restul de lapte.
Sa revin la carnea cu ciuperci. Dupa adaugarea sosului, se mai tine preparatul pe foc mic cateva minute, pentru armonizarea gusturilor, amestecand usor.
Eu l-am servit cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    N-am mancat niciodata carne de iepure de casa.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Carne de iepure (de casa)-pulpele de spate si spatele
  • 300 g ciuperci proaspete
  • o ceapa taiata marunt
  • sos alb(bechamel)

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

34 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

13 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

N-am mancat niciodata carne de iepure de casa.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor