autor:

costy1969

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARNE DE MIEL CU OREZ

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de miel(pulpa), 1 kilogram orez basmati, 1/2 kg morcov, 200 grame stafide, 200 grame migdale, 3 linguri zahar, 3 linguri sare, 200 ml ulei masline.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala in 2-3 ape,pana cand apa iese curata,se pune in apa cat sa il acopere,cu cele trei linguri de apa ,timp de o ora;

Intr-o oala,se pun sa fiarba 2 litri de apa,iar cand da in clocot se pune apa sarata in care a stat orezul;

Se spumuieste apa,dupa care se pune orezul si se lasa la fiert,la foc mediu,timp de 10 minute;

Intr-o cratita,se pun 3 linguri de ulei si 3 linguri de zahar,la foc mic se caramelizeaza zaharul,dupa care se pune un pahar cu apa;

Se amesteca pana iese un sirop caramel,care se va pune peste orez;

Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei,se unge vasul,se pune orezul,iar deasupra se pune siropul caramel,dupa care se da la cuptor,la foc mediu,timp de 30-40 minute,verificandu-l din cand in cand;

Separat,intr- tigaie se prajesc in putin ulei de masline,stafidele ,migdalele si morcovul,taiate si maruntite foarte fin,iar dupa ce orezul este gata,se amesteca cu acesta;

Carnea de miel se spala,se curata de pielite,se parleste,pentru a indeparta eventualele fire de par ramase,se taie bucatele,se pune la fiert,timp de 30-45 minute,dupa care se scurge de apa si se prajeste 10 minute in ulei de masline,pana se rumeneste;

Pe un platou se pune orezul,deasupra sau separat carnea si se poate servi cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE DE MIEL CU OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca greceasca

Musaca greceasca

Mod de preparare musaca : 1.Se curata de coaja vinetele preventiv taiatii codita si varful .In final

88 voturi    30 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste de orez cu legume si omleta

Paste de orez cu legume si omleta

Punem intr-o oala apa la fiert(1 litru)pentru paste ,separat punem si tigaia pentru legume la incins. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel(pulpa)
  • 1 kilogram orez basmati
  • 1/2 kg morcov
  • 200 grame stafide
  • 200 grame migdale
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri sare
  • 200 ml ulei masline.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui