autor:

costy1969

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CARNE DE MIEL CU OREZ

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de miel(pulpa), 1 kilogram orez basmati, 1/2 kg morcov, 200 grame stafide, 200 grame migdale, 3 linguri zahar, 3 linguri sare, 200 ml ulei masline.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala in 2-3 ape,pana cand apa iese curata,se pune in apa cat sa il acopere,cu cele trei linguri de apa ,timp de o ora;

Intr-o oala,se pun sa fiarba 2 litri de apa,iar cand da in clocot se pune apa sarata in care a stat orezul;

Se spumuieste apa,dupa care se pune orezul si se lasa la fiert,la foc mediu,timp de 10 minute;

Intr-o cratita,se pun 3 linguri de ulei si 3 linguri de zahar,la foc mic se caramelizeaza zaharul,dupa care se pune un pahar cu apa;

Se amesteca pana iese un sirop caramel,care se va pune peste orez;

Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei,se unge vasul,se pune orezul,iar deasupra se pune siropul caramel,dupa care se da la cuptor,la foc mediu,timp de 30-40 minute,verificandu-l din cand in cand;

Separat,intr- tigaie se prajesc in putin ulei de masline,stafidele ,migdalele si morcovul,taiate si maruntite foarte fin,iar dupa ce orezul este gata,se amesteca cu acesta;

Carnea de miel se spala,se curata de pielite,se parleste,pentru a indeparta eventualele fire de par ramase,se taie bucatele,se pune la fiert,timp de 30-45 minute,dupa care se scurge de apa si se prajeste 10 minute in ulei de masline,pana se rumeneste;

Pe un platou se pune orezul,deasupra sau separat carnea si se poate servi cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE DE MIEL CU OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida pane (arabeasca)

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

15 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de cartofi

Mancarica de cartofi

Se curata cartofii si se taie in cuburi.Restul legumelor le curatam si le taiem marunt.Carnatul afumat

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel(pulpa)
  • 1 kilogram orez basmati
  • 1/2 kg morcov
  • 200 grame stafide
  • 200 grame migdale
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri sare
  • 200 ml ulei masline.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cus Cus cu legume si pastrama de pui afumata