autor:

Fara foto

» » Fripturi

Carne de pasare cu cartofi unguresti

Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta BARBU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru friptura:, 500 g carne de pasare tocata, , 2 felii paine, , 4 linguri lapte, , 3 oua, , 1 lingura smantana, , sare, , piper, , 2 cepe rosii, , usturoi, , 2 linguri faina., , Pentru cartofi unguresti:, 1kg cartofi, , ulei, , 1lingura boia de ardei dulce.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se omogenizeaza carnea cu painea inmuiata in lapte, 2 oua, smantana. Se condimenteaza. Se modeleaza turtisoare de 1 cm grosime, se trec prin oul batut cu faina si se prajesc. Separat, se caleste ceapa taiata ineluse pana se rumeneste bine. Cand s-a racit, i se adauga usturoi pisat. Pe turtisoarele preparate, se pune o parte din compozitia de ceapa.

Cartofi unguresti. Se fierb catofii in coaja. Dupa ce s-au fiert, se curata si se rad (prin razatoarea cu gauri mari). Separat se caleste o ceapa (taiata marunt-marunt) in ulei si se adauga putina boia de ardei dulce. Se amesteca ceapa cu cartofii , se adauga sare dupa gust si se pune totul in cuptor timp de 15 minute in punga magica de la Knorr!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pasare cu cartofi unguresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)

Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)

Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineazã cu Algarve, bucãtãria Alentejana

4 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
Pulpe gustoase

Pulpe gustoase

Faci un sos din ulei si condimente, treci pulpele prin acest sos, lasi 15 minute, dupa care le asezi

2 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 500 g carne de pasare tocata
  • 2 felii paine
  • 4 linguri lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper
  • 2 cepe rosii
  • usturoi
  • 2 linguri faina.
  • Pentru cartofi unguresti:
  • 1kg cartofi
  • ulei
  • 1lingura boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta BARBU
plancinta cu spanac

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Frigarui de porc la gratar(2 portii)