Carne de porc cu ananas

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de porc (taiata fasii),
  • 1 cutie de ananas (bucati),
  • 5-6 linguri sos de soia,
  • 2 linguri vin alb (dulce),
  • 1 varf de cutit pasta de chili,
  • 3 lingurite amidon,
  • 2 gogosari (sau ardei grasi rosii),
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri ketchup,
  • 1 lingura otet alb,
  • zahar,
  • sare.

Mod de preparare

Se pun fasiile de carne (spalate si zvantate) intr-un castron. Se scurge ananasul si din zeama (care se pastreaza) se iau 2 linguri si se amesteca cu 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin, pasta de chili si 2 lingurite de amidon. Se toarna peste carne, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute. Se curata gogosarii, se spala si se taie felii subtiri. Se scoate carnea din castron, se lasa sa se scurga (sosul in care s-a marinat se pune de-o parte) si se prajeste la foc iute in uleiul incins. Apoi se adauga gogosarii, se prajesc si ei putin, se toarna deasupra marinata si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute. Se amesteca zeama de ananas, ketch-up-ul, otetul si amidonul ramas, se toarna peste carnea cu legume si se dau toate intr-un clocot. La urma de tot, se incorporeaza bucatile de ananas. Ca garnitura: orez fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta