autor:

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc cu ananas

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de porc (taiata fasii), , 1 cutie de ananas (bucati), , 5-6 linguri sos de soia, , 2 linguri vin alb (dulce), , 1 varf de cutit pasta de chili, , 3 lingurite amidon, , 2 gogosari (sau ardei grasi rosii), , 2 linguri ulei, , 2 linguri ketchup, , 1 lingura otet alb, , zahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun fasiile de carne (spalate si zvantate) intr-un castron. Se scurge ananasul si din zeama (care se pastreaza) se iau 2 linguri si se amesteca cu 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin, pasta de chili si 2 lingurite de amidon. Se toarna peste carne, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda circa 30 de minute. Se curata gogosarii, se spala si se taie felii subtiri. Se scoate carnea din castron, se lasa sa se scurga (sosul in care s-a marinat se pune de-o parte) si se prajeste la foc iute in uleiul incins. Apoi se adauga gogosarii, se prajesc si ei putin, se toarna deasupra marinata si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute. Se amesteca zeama de ananas, ketch-up-ul, otetul si amidonul ramas, se toarna peste carnea cu legume si se dau toate intr-un clocot. La urma de tot, se incorporeaza bucatile de ananas. Ca garnitura: orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de carne de porc cu ananas

Tocanita de carne de porc cu ananas

Se taie carnea bucați mici. Se pune într-o oala carnea să se prajească puțin în ulei ( daca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de porc (taiata fasii)
  • 1 cutie de ananas (bucati)
  • 5-6 linguri sos de soia
  • 2 linguri vin alb (dulce)
  • 1 varf de cutit pasta de chili
  • 3 lingurite amidon
  • 2 gogosari (sau ardei grasi rosii)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura otet alb
  • zahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon