Se curata bucatile de carne de grasime si tendoane, se aseaza una langa alta intr-o forma mare din sticla sau ceramica, se toarna peste ele zeama de portocale amestecata cu sosul de soia, ulei, usturoi, rozmarin si miere si se lasa cateva ore (sau peste noapte) la frigider. Se incalzeste cuptorul. Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, bucatile de carne scoase din marinata. (Marinata se pune deoparte.) Dupa ce s-au prajit cate 4-5 minute pe fiecare parte, se iau de pe foc si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun apoi pe o farfurie, se invelesc cu folie de aluminiu si se tin la cald, in cuptor. Se toarna marinata intr-o cratita, se pune pe foc potrivit si se fierbe incet 5 minute, amestecand intruna. Dupa ce a scazut cam la jumatate, se serveste fierbinte cu carnea si o garnitura de legume fierte in aburi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii