autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 medalioane de porc (sau cotlete) de circa 200 g fiecare, , 3/4 ceasca zeama de portocale, , 4 linguri sos de soia, , 3 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 2 lingurite rozmarin uscat, , 1 lingura miere, , inca 1-2 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata bucatile de carne de grasime si tendoane, se aseaza una langa alta intr-o forma mare din sticla sau ceramica, se toarna peste ele zeama de portocale amestecata cu sosul de soia, ulei, usturoi, rozmarin si miere si se lasa cateva ore (sau peste noapte) la frigider. Se incalzeste cuptorul. Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, bucatile de carne scoase din marinata. (Marinata se pune deoparte.) Dupa ce s-au prajit cate 4-5 minute pe fiecare parte, se iau de pe foc si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun apoi pe o farfurie, se invelesc cu folie de aluminiu si se tin la cald, in cuptor. Se toarna marinata intr-o cratita, se pune pe foc potrivit si se fierbe incet 5 minute, amestecand intruna. Dupa ce a scazut cam la jumatate, se serveste fierbinte cu carnea si o garnitura de legume fierte in aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curry de pui

Curry de pui

Se calesc ceapa si usturoiul taiate fin in 4 linguri de ulei la foc mediu pana devin sticloase, apoi

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fasole lata cu manzat

Fasole lata cu manzat

Se taie carnea,se inabuse in 3 linguri de ulei si 3 de apa,se adauga ceapa,,ardeiul si fasolea curatata,spalata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 medalioane de porc (sau cotlete) de circa 200 g fiecare
  • 3/4 ceasca zeama de portocale
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite rozmarin uscat
  • 1 lingura miere
  • inca 1-2 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci