autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc cu sos de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 medalioane de porc (sau cotlete) de circa 200 g fiecare, , 3/4 ceasca zeama de portocale, , 4 linguri sos de soia, , 3 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi zdrobiti, , 2 lingurite rozmarin uscat, , 1 lingura miere, , inca 1-2 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata bucatile de carne de grasime si tendoane, se aseaza una langa alta intr-o forma mare din sticla sau ceramica, se toarna peste ele zeama de portocale amestecata cu sosul de soia, ulei, usturoi, rozmarin si miere si se lasa cateva ore (sau peste noapte) la frigider. Se incalzeste cuptorul. Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, bucatile de carne scoase din marinata. (Marinata se pune deoparte.) Dupa ce s-au prajit cate 4-5 minute pe fiecare parte, se iau de pe foc si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun apoi pe o farfurie, se invelesc cu folie de aluminiu si se tin la cald, in cuptor. Se toarna marinata intr-o cratita, se pune pe foc potrivit si se fierbe incet 5 minute, amestecand intruna. Dupa ce a scazut cam la jumatate, se serveste fierbinte cu carnea si o garnitura de legume fierte in aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu carnati

Cartofi la cuptor cu carnati

Fierbem cartofii in coaja si 9 oua separat.Dupa ce s-au fiert si racit le curatam bine de coaja.Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana

Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana

Aceasta mancare este o mancare usoara pt organism, o prepar dupa sarbatorile cu mese imbelsugate. Intro

11 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 medalioane de porc (sau cotlete) de circa 200 g fiecare
  • 3/4 ceasca zeama de portocale
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite rozmarin uscat
  • 1 lingura miere
  • inca 1-2 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mic dejun pentru campioni PUI KIEV