autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc în sos caramel

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Ingrediente
- 1 kg de carne de porc, - 3 cepe mari, - 3 linguri de oţet de vin, - 2 linguri de miere, - 100 ml de supă de găină, Ulei, Sare, piper, Curry, Sos de soia

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei.
Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si deglasaţi cu oţet de vin. Lăsaţi să dea în clocot, amestecând cu o lingură să se desprindă tot de pe tigaie. Adăugaţi 2 linguri de miere. Când caramelul începe să se facă, adăugaţi supa de găină(din cub). Puneţi şi sos de soia sau Teriaki. Amestecaţi si adăugaţi carnea. Ea trebuie doar să fie cuprinsă în lichid.. Lăaţi să mai clocotească puţin la foc mic, asezonaţi dacă mai trebuie cu sare şi pier, ardei iute, dacă doriţi.
Am servit cu cartofi sotaţi cu rozmarin. Merg bine cu orez sau paste, cu o salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc în sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel

3 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de carne de porc
  • - 3 cepe mari
  • - 3 linguri de oţet de vin
  • - 2 linguri de miere
  • - 100 ml de supă de găină
  • Ulei
  • Sare
  • piper
  • Curry
  • Sos de soia

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

100 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba