autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc în sos caramel

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Ingrediente
- 1 kg de carne de porc, - 3 cepe mari, - 3 linguri de oţet de vin, - 2 linguri de miere, - 100 ml de supă de găină, Ulei, Sare, piper, Curry, Sos de soia

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei.
Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si deglasaţi cu oţet de vin. Lăsaţi să dea în clocot, amestecând cu o lingură să se desprindă tot de pe tigaie. Adăugaţi 2 linguri de miere. Când caramelul începe să se facă, adăugaţi supa de găină(din cub). Puneţi şi sos de soia sau Teriaki. Amestecaţi si adăugaţi carnea. Ea trebuie doar să fie cuprinsă în lichid.. Lăaţi să mai clocotească puţin la foc mic, asezonaţi dacă mai trebuie cu sare şi pier, ardei iute, dacă doriţi.
Am servit cu cartofi sotaţi cu rozmarin. Merg bine cu orez sau paste, cu o salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc în sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Mod de preparare piure de cartofi dulci: Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Cartofi copti in cuptor cu crochete de pui

Se curata de coaja cartofii, se sterg cu un prosop curat si se pun la copt in cuptor, pe gratar,

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de carne de porc
  • - 3 cepe mari
  • - 3 linguri de oţet de vin
  • - 2 linguri de miere
  • - 100 ml de supă de găină
  • Ulei
  • Sare
  • piper
  • Curry
  • Sos de soia

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj