autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc si cus-cus

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
700 g carne porc, 1 ceapa mare, 2 lingurite boia, 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei), 2 catei usturoi, piper, 2 lingurite vegeta, sare, patrunjel verde tocat., 200 g cus-cus(o jumate de punga)., Se obtin 3 portii de mancare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc. Deci am oparit carnea, am spalat-o bine. Intrun cratit, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper. Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi adaugam putina apa. Se fierbe la foc domol, mai completam cu f. putina apa, potrivim de sare, daca mai e nevoie. Cand este fiarta carnea, trebuie sa ramana doar putin sos. Stingem focul si presaram verdeata tocata.
Separat fierbem cus-cusul respectand instructiunile de pe ambalaj. Cu o strecuratoare mica(pt ceai) se ia cus-cus, se lasa la scurs, se aseaza pe farfurie, iar langa aceasta forma de cus-cus adaugam cateva linguri de tocanita. Se serveste cu salata de cruditati(eu am preparat din: salata verde, ceapa verde, castrevete proaspat, putin ulei, sare si otet). A iesit cam ce se vede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc si cus-cus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc. Legumele curatate si spalate se taie bucati

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui piri piri cu legume la tigaie

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli

7 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Bun,bun.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Sunt bucuroasa sa aflu ca iti place reteta, multumesc.

  • Fara foto

    Monica Rus (Maestru bucatar) , 21 aprilie 2010

    Cred ca as manca acest fel, imi place mult cus-cus.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite boia
  • 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei)
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • 2 lingurite vegeta
  • sare
  • patrunjel verde tocat.
  • 200 g cus-cus(o jumate de punga).
  • Se obtin 3 portii de mancare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Bun,bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ostropel de pui