Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai. Ceapa curatata si spalata se taie subtire si se prajeste in unt. Cind ceapa s-a rumenit, se adauga carnea taiata, sarata si piperata si se prajeste cca 10 minute, amestecindu-se cu furculita. Se presara apoi carnea cu faina, se amesteca si se prajeste din nou 5 minute. Dupa aceea se adauga smintina, se amesteca, se fierbe 10 minute, se drege cu sos picant (sau bulion de rosii) si se adauga sare dupa gust. Ca garnitura se servesc cartofi prajiti. Carnea si cartofii se pot presara cu marar sau patrunjel verde tocat marunt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii