autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de vită originală, sper!

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 g carne de vită tânără, 2 virşli feliuţe, 1 ceapă mare de tot, 3 căţei de usturoi, 2 gogoşari sau un ardei mare roşu, tarhon uscat, scorţişoară, ienibahar pudră, pastă de ardei iute, sucul de la o portocală mare, sos de soia, nişte checeap de casă, ulei neutru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea foarte subţire, în felioare mici, se pune în puţin ulei si se căleşte în wok. Carnea lasă apă şi se amestecă aşa în suc propriu până scade. Atunci se pune ceapa tăiată mărunt sau felioare subţiri şi gogoşarul felii subţiri. Se călesc împreună puţin, apoi se adauga sucul de portocală şi sosul de soia, cam 1 lingură. Se acoperă şi se face focul mai mic. Dacă se simte carnea făcută, se adaugă restul de mirodenii şi usturoiul tăiat mărunt. Se mai călesc impreună pe foc mare să se caramelizeze puţin şi se adaugă 2-3 linguri de suc de bulion sau un sos pe bază de roşii. Cine nu are poate pune tomate frito sau ketchup. Se mai dă un clocot şi gata. Are o aromă grozavă. Eu le-am servit cu paste, dar merge cu orice(orez, cartofi sau salate). Puteţi experimenta şi cu alte mirodenii(amestecuri de mirodenii, de exemplu)
Nu am pus sare deloc, nici piper. Mirodeniile compensează, sosul de soia are sare, la fel şi pasta de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită originală, sper!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete de porc cu felioare de portocale

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Mod de preparare: Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui in crusta de malai

Pui in crusta de malai

Se scoate pielea de pe pulpele de pui (optional), se bat ouale, se amesteca malaiul cu sare, piper

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Foarte buna reteta si usoara.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Reteta mi se pare delicata de tot.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca este delicioasa...Din cate stiu eu virsli sunt carnati,nu?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vită tânără
  • 2 virşli feliuţe
  • 1 ceapă mare de tot
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 gogoşari sau un ardei mare roşu
  • tarhon uscat
  • scorţişoară
  • ienibahar pudră
  • pastă de ardei iute
  • sucul de la o portocală mare
  • sos de soia
  • nişte checeap de casă
  • ulei neutru

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si usoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati