autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de vită originală, sper!

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 g carne de vită tânără, 2 virşli feliuţe, 1 ceapă mare de tot, 3 căţei de usturoi, 2 gogoşari sau un ardei mare roşu, tarhon uscat, scorţişoară, ienibahar pudră, pastă de ardei iute, sucul de la o portocală mare, sos de soia, nişte checeap de casă, ulei neutru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea foarte subţire, în felioare mici, se pune în puţin ulei si se căleşte în wok. Carnea lasă apă şi se amestecă aşa în suc propriu până scade. Atunci se pune ceapa tăiată mărunt sau felioare subţiri şi gogoşarul felii subţiri. Se călesc împreună puţin, apoi se adauga sucul de portocală şi sosul de soia, cam 1 lingură. Se acoperă şi se face focul mai mic. Dacă se simte carnea făcută, se adaugă restul de mirodenii şi usturoiul tăiat mărunt. Se mai călesc impreună pe foc mare să se caramelizeze puţin şi se adaugă 2-3 linguri de suc de bulion sau un sos pe bază de roşii. Cine nu are poate pune tomate frito sau ketchup. Se mai dă un clocot şi gata. Are o aromă grozavă. Eu le-am servit cu paste, dar merge cu orice(orez, cartofi sau salate). Puteţi experimenta şi cu alte mirodenii(amestecuri de mirodenii, de exemplu)
Nu am pus sare deloc, nici piper. Mirodeniile compensează, sosul de soia are sare, la fel şi pasta de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită originală, sper!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

Carnea se spala si se taie cubulete Ciupercile se taie feliute Untul se topeste intr-o tigaie,

10 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Se taie puiul fasii, se trage in tigaia cu interior ceramic, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga

4 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 august 2011

    Foarte buna reteta si usoara.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Reteta mi se pare delicata de tot.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca este delicioasa...Din cate stiu eu virsli sunt carnati,nu?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vită tânără
  • 2 virşli feliuţe
  • 1 ceapă mare de tot
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 gogoşari sau un ardei mare roşu
  • tarhon uscat
  • scorţişoară
  • ienibahar pudră
  • pastă de ardei iute
  • sucul de la o portocală mare
  • sos de soia
  • nişte checeap de casă
  • ulei neutru

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si usoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Meat balls alla Ela