autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carne de vita cu ceapa de arpagic

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita cu ceapa de arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta de vara cu carne de pui.

Placinta de vara cu carne de pui.

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in varzã dulce á Ramona

Sarmale in varzã dulce á Ramona

Se opãreste varza in apã cu sare groasã si otet.Se strecoarã. Se pune la cãlit ceapa in ulei,apoi

8 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 60 ml ulei de masline
  • 700 g ceapa de arpagic (mica)
  • 1 kg carne de vita
  • 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung
  • 125 ml vin rosu
  • scortisoara intreaga (1 baton)
  • 6 boabe piper rosu
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 1 lingura otet rosu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 375 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor